Selmer I.H. ja Samu Sundqvist voittivat kultadivisioonan
Selmer I.H. voitti 4-vuotiaana Breeders Crownin.Kuva: Kanal75

Selmer I.H. ja Samu Sundqvist voittivat kultadivisioonan

Gabriella Laestanderin valmentama Selmer I.H. paineli Hilda Zonett -lähdön voittoon Samu Sundqvistin ajamana Bergsåkerissa. Selmer ja Sundqvist voittivat saman kisan myös vuosi sitten.

Alkumatkalla pidettiin hurjaa vauhtia, kun Remarkable Feet ja Rauno Pölläsen Västerbo Grosbois taistelivat keulapaikasta. Avauspuolikas paineltiin 06,9-kyytiä. Sundqvist käänsi Selmerin kolmannelle radalle 1100 jäljellä, ja valjakko meni keulaan. Suosikki Spickleback Face kiri tuulispäänä takasuoralla ja nousi kakkoseksi. Mutta Selmerin ohi ei ollut asiaa. Sundqvist ehti tehdä komeat tuuletukset, voittotulos oli 13,6a/2640m.

”Yhtä mukavaa on aina voittaa tällä hevosella. Lähdöstä tuli vähän erilainen kuin ajattelin, vauhtia riitti alussa tosi pitkään. Selmer tarvitsi Bodenin startin alle, se oli tänään selvästi terävämpi”, Sundqvist sanoi.

Toto75-kierros alkoi hurjalla esityksellä. Oskar Kylin Blomilla ja Kia Oralla alku meni epäonnisesti. ”Missasin lähdön, ja muuta ei ollut tehtävissä kuin pakittaa taakse”, Blom sanoi. Kia Ora lähti kiriin kierros jäljellä ja kiersi koko porukan. Voittotulos oli 14,7/2140m. Erik Adielssonin ajama Zante Grif haastoi hyvin, mutta jäi kakkoseksi. Vaikka Adielsson jäi kakkoseksi, hän oli myös voittaja. Stig H Johansson ja Erik Adielsson ovat Kia Oran kasvattajat.

Adielsson ohjasti voiton toisessa 75-kohteessa. Oskar J Anderssonin valmentama Grand Canyon Sisu oli keulasta omaa luokkaa ja voitti ajalla 15,9/2640m.

Kylmäveristen Dubbelcupen-finaalissa voittaja sai 200 000 kruunua. Jimmy Jonssonin ajama Tekno Jerven kiersi voittoon laukasta huolimatta. Ykkönen tuli ajalla 23,8/2160m. Jimmyn isä Alf Jonsson on omistaja ja valmentaja.

Jättiyllätys saatiin hopeadivisioonassa. Per Lennartsson kannusti Jaques Noirin niukkaan voittoon ajalla 13,1a/2140m. Jennifer Persson on Orlando Vicin pojan valmentaja. Algot Zonett tarjosi tiukan vastuksen.

Pronssidivisioonassa tuli myös yllätysvoittaja. Magnus A Djuse karautti Dwayne Zetillä keulaan avauspuolikkaan jälkeen ohi suosikki Champ Lanen. Oscar Berglundin valmentama ruuna piti paikkansa varmasti ja voitti ajalla 11,6a/1640m. Timo Nurmoksen Champ Lane oli kakkonen. Tattoo Avenger seurasi viidenneksi.

Päätöskohde sujui Global Loverin komennossa. Rikard N Skoglund ajoi Robert Berghin valmennettavan johtopaikalta ylivoimaiseen voittoon.

Melkko & Sorosen tallista oli ilmoitettu neljä hevosta Bergsåkeriin. Liikenne takkusi, kun keli oli huono, ja vain päätöslähdön Holeinone Pepper ehti paikalle, Bellatrix Club, Didi Dam ja Mr Golden Quick joutuivat jäämään pois. Päätöslähdössä juossut Holeinone Pepper laukkasi loppusuoran alkupuolella kärkitaistosta.

”Gävlen yläpuolella oli kaksi rekkaa kolaroineet. Siihen jäätiin kolmeksi ja puoleksi tunniksi. Jos olisimme olleet 5 minuuttia aiemmin liikkeellä, olisimme ehtineet ohi tai jos olisimme tulleet 5 minuuttia myöhemmin, meidät olisi ohjattu kiertotielle. Mutta nyt jäimme sumppuun. Ehdimme Bergsåkeriin vasta ennen 7. lähtöä”, Janne Soronen kertoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi