Hambo Oaksin sankaritar Sorella teki perjantaina 3-vuotiaiden tammojen Kanadan ennätyksen. (Kuva: HU arkisto)

Sorella häipyi horisonttiin Woodbine Mohawk Parkin illassa

Nancy Takterin 3-vuotias tamma Sorella oli täysin pitelemäton Casual Breeze -lähdössä perjantaina. Se voitti Kanadan ennätyksellä 09,4 ja tuli maaliin 9 mittaa muiden edellä. Hurjaa 05,6-kyytiä johtoon avannut Luc Blaisin Whose Blues oli toinen.

"Tamma on tehnyt loistojuoksuja koko kauden. Viimeksi Vernon Downsissa se hyppäsi laukalle. Syytä en tiedä, mutta ehkä rata ei ollut sille mieleen. Nyt kaikki oli niin helppoa, että se tuntui oikein pelottavan hyvältä", kuski Yannick Gingras kuvaili.

Hambletonian Oaksin voittajatar Sorella (i. Muscle Hill) haki Whose Bluesilta keulapaikan takasuoralla ja häipyi omille teilleen loppusuoralla. Whose Blues (i. Cantab Hall) oli toinen ajalla 10,5. Kolmas Princesspartypants (i. Muscle Mass) ja nelonen She Rocks Kemp (i. Kadabra) saivat saman ajan 10,9.

Ykkönen oli reilut 40 000 USD, Sorellan voittosumma kohosi yli 550 000 dollariin. Toisen Casual Breeze -divisioonan voittajatar oli Benoit Baillargeonille elokuun alussa siirtynyt Mckees Angel (i. Archangel) ajalla 11,1. Voitto oli tamman ensimmäinen vuoden seitsemännessä startissa ja nosti sen ansiot yli 79 000 dollariin.

Kolmivuotiaat oriit tavoittelivat paikkoja 215 000 dollarin Goodtimes Trotin finaaliin ensi lauantaina. Kanadan paras 3-vuotias, Baillargeonin Hp Royal Theo (i. Royalty For Life) ravasi reilun mitan voittoon ajalla 10,4. Blaisin tallin suosikki Threefiftytwolla ei ollut paras päivänsä, se vaipui johtavan selästä kuudenneksi. Marcus Melanderin Capricornus (i. Cantab Hall) kiri loppua lujaa toiseksi.

Esa Lahtisen, Janne Korven ja Jussi Hietalahden Moon Bridge on siirtynyt Åke Svanstedtilta kanadalaisen Richard Moreaun valmennukseen. Sylvain Filion yritti loppukaarteessa nousta haastamaan Hp Royal Theoa, mutta puserrus päättyi sijalle 7.

Toista Goodtimes-karsintaa hallitsi Hambo-kakkonen Ready For Moni (i. Ready Cash). Loppusuoraa tuli hurjaa 06,6 -vauhtia Play Trix On Me (i. Trixton), jonka sisaren Jolanda Sisun Stall Macapelli hankki torstaina Solvallan nettihuutokaupasta. Linda Toscanon Play Trix On Me oli toinen ajalla 09,6.

Ready For Moni on voittanut vuoden 5 startista 4. Voittoja on koko uralla 8 ja startteja 13. Palkintoja on kertynyt 779 020 dollaria. Karsinnoista viisi parasta pääsi finaaliin, jossa voittajat saavat valita lähtöratansa.

Tänään lauantaina Woodbine Mohawk Park isännöi miljoonan dollarin Pepsi North American Cupin finaalia 3-vuotiaille peitsareille. Tony Alagnalla on kisan voitto vuodelta 2013 oriilla Captaintreacherous. Nyt hän hakee ykköstä sen kolmen pojan joukkueella Captain Kirk, Capt Midnight ja Captain Barbossa.

"Kapteenien" voiton tiellä voi olla Nancy Takterin Tall Dark Stranger (i. Bettor's Delight), joka piti ankarasti haastaneen Capt Midnightin sisukkaasti turvan mitan päässä. Elokuun alussa ajetun Hambon palkintopotti oli miljoona dollaria, sen vei Ramona Hill. Nyt Tony Alagna voi päättää elokuun toisen miljoonalähdön voittoon.