Robert Bergh on Ruotsin valmentajien voittotilaston ykkönen ja rahatilaston kakkonen 2021.
Robert Bergh on Ruotsin valmentajien voittotilaston ykkönen ja rahatilaston kakkonen 2021. Kuva HU arkisto: Jarno Unkuri

SRF Stablen ja Mellby Gårdin hevoset lähtivät Robert Berghiltä

Ruotsin eniten voittanut valmennustalli on menettänyt kolme isoa omistajaa.

Robert Berghin valmennettavat voittivat viime vuonna 292 lähtöä, mikä on eniten Ruotsissa. Palkintotuloissa Bergh oli 33,9 miljoonalla toinen Daniel Redénin jälkeen.

Joulukuun puolivälissä tallin vahvuudesta poistui Derby-voittaja Hail Mary, joka muutti Daniel Redénille. Vuodenvaihteessa Bergh päätti yhteistyön SRF Stablen omistajan Lennart Ågrenin kanssa, ja heti perään lähtivät Mellby Gårdin omistajan Rune Anderssonin hevoset.

Suorasanaisuudestaan tunnettu Bergh kertoi Travrondenin netissä tiistaina saaneensa Ågrenilta tekstiviestin, jossa hän ilmoitti siirtävänsä Muscle Hillin pojat Moonstonen ja Rome Pays Offin Bergsåkerin valmentajalle Daniel Wäjerstenille.

“Soitin hänelle parin päivän kuluttua ja kysyin syitä. Hänen selityksensä olivat erittäin epämääräisiä, vaikka pyysin häntä olemaan armottoman rehellinen. Koska selvää vastausta ei tullut, katsoin, ettei yhteistyömme voi jatkua”, Bergh kertoi.

Keskustelun jälkeen hän irtisanoi muutkin SRF Stablen hevoset, myös tamma Fifty Cent Piecen (i. Muscle Hill), joka voitti Drottning Silvias Pokalin, Stosprinternin ja Breeders’ Crownin. Sen ansiot olivat yli 3 miljoonaa kruunua vuonna 2021.

SRF Stablen huippukallis Matchpoint Pellini (i. Bold Eagle) meni myyntiin Traveran lauantaihuutokauppaan. Kuusivuotiaaksi tullut ori maksoi 1½-vuotiaana 360 000 euroa saksalaisessa varsahuutokaupassa.

Se on ansainnut 76 500 kruunua 6 startissa, joista on 2 voittoa ja kakkonen. Berghiltä se ehti startata vuoden tauon jälkeen kolmesti. Ågrenin hevoset olivat Berghillä valmennuksessa 14 kuukautta.

“Juuri nyt minulla on tunne, ettei Lennart luota minuun valmentajana tai ihmisenä. Silloin yhteistyö ei toimi. Olen kuitenkin valmis harkitsemaan asioita uudelleen, jos tilanteet muuttuvat.”

Mellby Ironmanin ja Mellby Jokerin lähdön syistä hän kielsi tietävänsä mitään ja ihmetteli, miksi ne osuivat samaan aikaan SRF Stablen hevosten siirron kanssa.

“Ihan hullu tilanne, meillä ei ole koskaan mennyt näin hyvin, ja se koskee itseni lisäksi henkilökuntaani ja valmennusolosuhteita. Omasta mielestäni vuosi 2021 on ollut fantastinen matka, ja olemme onnistuneet viime aikoina hienosti myös Ranskassa”, Bergh summasi.

“Pohjoisen valmentajana olen tottunut ennenkin selviämään ilman suuria omistajia. Nyt täytyy vain luottaa omaan osaamiseensa sekä muistaa vastuu henkilökunnasta ja kaikista muista hevosenomistajistani. Minulla on mielestäni hyvät arkirutiinit ja taitavat työntekijät tukenani.”

Ågren kommentoi hevostensa muuttoa Travrondenille todeten, ettei Bergh ehkä ole tottunut omistajiin, jotka haluavat osallistua enemmän hevosten kilpailemisen suunnitteluun.

Samalla kävi hänen mielestään ilmi, etteivät henkilökemiat oikein kohdanneet. Ågrenin mielestä Fifty Cent Piecen lähettäminen Ranskaan pitkän kilpailukauden päätteeksi, ei ollut hevoselle hyväksi. Hän totesi, että asia kärjistyi, kun se sai vielä raskaan juoksun Eric Raffinilta joulukuun startissa Vincennesissä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi