Janita Luttunen on Torpa Pålin omistaja ja valmentaja. Kuva. Anu Leppänen
Janita Luttunen on Torpa Pålin omistaja ja valmentaja. Kuva. Anu Leppänen

Stjärnblomster kiri ohi Tangen Haapin, Kitzune G.G. ja Torpa Pål toivot 75-voitot Suomeen

Jan-Olov Perssonin valmentama Ruotsin tammamestari Stjärnblomster ravasi Steggbests Minne -kisan ykköseksi Skellefteåssa. Suosikki Tangen Haap jäi kakkoseksi. Kyösti Lindgrenin Kitzune G.G. ja Janita Luttusen Torpa Pål ravasivat 75-voitot Suomeen.

Mats E Djuse otti johtopaikan sisäradalta Stjärnblomsterilla. Erik Adielssonin ohjastama Tangen Haap juoksi neljäntenä toisen radan jonossa. Adielsson käänsi Björn Karlssonin valmennettavan kiriin, ja Tangen Haap paineli takasuoralla keulaan. Maalisuoralla Stjärnblomster nousi rinnalle ja pinnisti 150 000 kruunun voittoon ajalla 23,1a/1640m. Tangen Haap harasi hyvin vastaan, mutta jäi niukasti toiseksi.

”Mietin, että Tangen Haapin lyöminen on mahdotonta, mutta teimme sen. Luovutin keulat 500 jäljellä, muuten prässistä olisi tullut liian kova, ja Tangen Haap tuli rinnalle niin kovaa. Stjärnblomsterilla on tosi kova pätkä, se kulkee 200 metriä tosi kovaa, ja se auttoi tänään loppukirissä. Stjärnblomster on ehtinyt tehdä jo varsankin. Tänä vuonna sillä on ajettu kuudessa viime kilpailuissa ilman kenkiä, ja ravi on käynyt hyvin”, Mats E Djuse kertoi.

Petri Salmelan Leave Your Sox On voitti ensimmäisen 75-kohteen. Alku mentiin reipasta. Ulf Ohlsson ajoi rauhassa eteenpäin toista rataa pitkin, ja Leave Your Sox On eteni 110 000 kruunun voittoon ajalla 13,9/2140m.

Suomalaisvoitto saatiin kolmannessa 75-kohteessa, ja yllättävä sellainen. Kyösti Lindgrenin Kitzune G.G. kiersi Diamantstoetissa 40 metrin takamatkalta ykköseksi Micael Melanderin ajamana ajalla 14,0/2180m. Voittajakerroin oli 66,30 ja peliprosentti 75-pelissä 1.

”Etukäteen näytti tehtävä vaikealta, mutta hevonen tuntui 800 jäljellä tosi hyvältä. Kun vedin vetolaput, tamma lähti kirimään kovaa. Alun kova vauhti auttoi meitä”, Melander sanoi.

Tino Ärling kertoi Kyösti Lindgrenin kuulumiset yllätysvoiton jälkeen: ”Tamma teki uskomattoman juoksun. Sarja ei sopinut yhtään. Olimme laskeneet, että pääsemme 20 metrin takamatkalle, mutta jouduimme 1000 kruunun vuoksi 40 metriin. Hevonen on huippukunnossa ja tehnyt hyviä juoksuja.”

Micael Melander jatkoi suomalaisyllättäjällä myös kylmäveristen 15 hevosen autolähdössä. Hän karautti Janita Luttusen Torpa Pålin keulaan. Kun Källsjöviking tuli rinnalle, Melander luopui vetotöistä. Maalisuoralla Torpa Pål pinkaisi vapaan sisäkaistan kautta 100 000 kruunun voittoon ajalla 24,6a/2140m.

”Taktiikka oli ajaa keulaan ja sen jälkeen selkäjuoksu. Se onnistui hienosti”, Melander selvitti.

Lindgren ja Luttunen menestyivät myös Klass II -sarjassa. Markus Pihlströmin valmentama ja Daniel Wäjerstenin ajama Foppa viiletti keulasta voittoon. Lindgrenin B.G.Frida kiri kakkoseksi ja Luttusen B.Sacamano kolmanneksi. Jani Oinosen Ithinkiama Genius ravasi johtavan takaa kolmossijan Klass I:ssä.

Iltapäivä alkoi komealla suomalaissuorituksella. Toni Granath ajoi M.T.Puccinin keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Quite Easyn 4-vuotias poika paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 16,0/2140m. Juhani Väätämöisen valmentama M.T.Puccini jatkaa ilman tappioita. Jani Oinosen Otto Erich kiri kakkoseksi Veli-Pekka Toivasen ajamana.

”Raskas rata ei suosinut M.T.Puccinia, mutta tosi hyvä se oli. Se on tosi lahjakas ja meni jo ensimmäisessä kilpailussa 16,1-tuloksen. Valmentaja Juhani Väätämöinen oli täällä voittajakehässä jo 20 vuotta sitten”, Granath kertoi.

Avoin ryhmä ajettiin ennen 75-kierrosta. Samu Sundqvistin ajama Selmer I.H. kiri napakasti ykköseksi ja vei 100 000 kruunua ajalla 11,6a/1640m. Gabriella Laestander valmentaa.

Stig Lindmarks Styrkeprov latistui, kun Hail Mary joutui kaviopaiseen vuoksi jäämään pois. Erik Adielssonin ajama ja Svante Båthin valmentama Global Adventure kiri 150 000 kruunun voittoon ajalla 14,5/3180m. Einari Vidgren Oy:n Djokovic kiri sisäratajuoksun jälkeen kolmanneksi. Tuomas Pakkanen ajoi ja Matti Nisonen valmentaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi