Suomalaisjuhlaa kylmäverilähdössä Bergsåkerissa
Jan-Olov Persson on Woltin valmentaja ja ohjastaja.Kuva: Anu Leppänen

Suomalaisjuhlaa kylmäverilähdössä Bergsåkerissa

Pekka Lillbackan kasvattama ja omistama Wolt valloitti Bergsåkerin 75-kierroksen toisen kylmäverilähdön. Jan-Olov Persson ajoi voittotuloksen 26,1a/2140m.

Woltilla oli takarivin lähtöpaikka, mutta Persson ajoi päättäväisesti eteenpäin. Wolt haki johtopaikan ensimmäisellä takasuoralla. Kierros jäi taakse 25,6-vauhdissa. 5-vuotias Wolt hallitsi ja viiletti helposti 100 000 kruunun voittoon.

Haastattelija kysyi voisiko Persson tehdä voltin Woltin voiton kunniaksi. ”Erik Berglöf käveli käsillään voiton jälkeen, mutta minä en tee volttia”, Persson vastasi.

”Sain ajaa alussa jonkin verran, jotta saimme keulat. Wolt teki hienon ja vahvan juoksun. Nyt lähdöt ovat sopivia, kun ikäluokkalähdöistä emme saaneet enempää palkintosummaa. Wolt tuntui koko matkan hyvältä. Terveiset omistaja Pekka Lillbackalle Suomeen, hänen Härmän raviradallaan ajetaan iso kylmäveristen lähtö”, Persson sanoi.

Månlykke A.M. paineli kolmosradalta helposti johtopaikalle kylmäveristen Kvisslebrunin lähdössä. Gunnar Melander ajoi avauspuolikkaan vain 29,6-vauhtia. Avauskaarteessa laukannut Bellfaks rymisteli rinnalle, ja Jan-Olov Persson yritti yllättää johtovaljakon. Melander huomasi vaaran, ja Månlykke vastasi. Maalisuoralla Månlykke irtosi ylivoimaiseen voittoon ajalla 24,3a/2140m. B.W. Sture ja Bellfaks ottivat seuraavat sijat Perssonin talliin. Månlykke tuli päätöspuolikkaan 18,5-kyytiä.

”Månlykke tuntui loistavalta ja varmantuntuiselta. Se oli parempi kuin koskaan aiemmin. Alku mentiin liiankin hiljaa, ennen kuin Persson tuli rinnalle. Loppusuoralla ei tarvinnut edes imutella, voimia jäi varastoon. Seuraavaksi kilpailemme parin viikon kuluttua Gävlessä, siellä on matkana 2600 metriä”, Melander sanoi.

Kultadivisioonassa saatiin kotivoitto Spickleback Facen toimesta. Disco Volante kiirehti keulaan. Mats E Djuse ajoi Spickleback Facen johtavan rinnalle. Suosikki Born Unicorn laukkasi lähtösuoralla. Daniel Wäjerstenin valmentama Spickleback Face rymisteli ykköseksi ajalla 12,5a/2140m. Snowstorm Hanover kiri kakkoseksi ohi tallikaveri Disco Volanten. Iikka Nurmosen Super Schissel ei saanut lopussa kiritilaa ja oli kahdeksas maalissa ajalla 12,9a.

”Paikka johtavan rinnalla sopii Spickleback Facelle, kun se ei ole pätkänopea. Lopussa pidin huolen, ettei Magnus (Snowstorm Hanover/Magnus A Djuse) saa liian aikaisin kiritilaa. Eka kurvissa ei näyttänyt hyvältä, mutta kun hevosia laukkasi, niin pääsimme ajamaan eteenpäin”, Mats E Djuse kertoi.

Robert Berghin Van Gogh Z.E. voitti kierroksen avauskohteen hopeadivisioonan, joka ajettiin volttilähetyksellä. Per Lennartsson sai hieman onnekkaasti keulapaikan, kun avauskaarteessa tuli monelle laukkoja. Van Gogh Z.S. pinkoi ykköseksi ajalla 14,0/2140m. Xanthis Coktail tuli rinnalle ja tarjosi hyvän vastuksen.

Daniel Wäjersten oli kotiradan kunkku. L.A. Boko toi toisen 75-voiton Klass II -sarjassa. Wäjersten käänsi Readly Expressin 4-vuotiaan pojan toisesta ulkoa kiriin. Parveny eteni kakkoseksi. Mika Haapakankaan Special Topmodel painoi keulassa hurjasti päälle, avauspuolikas 08,3. Maharajahin tytär kesti hienosti ja oli kolmas maalissa.

Svante Båthin valmentama Icon Mearas piti Klass I:ssä sisäradalta johtopaikan kuutoskohteessa. Erik Adielsson ajoi tasaista 15-vauhtia, ja Icon Mearas piti ykköseksi ajalla 14,7a/2140m. Matti Nisosen Midleton juoksi viidentenä toisen radan jonossa ja oli kuudes maalissa.

75-kierros päättyi Bugatti Miles -oriin komeaan kirivoitoton. Daniel Redénin valmentama Djali Bokon poika kiisi porukan perältä maalisuoran hurjalla spurtilla ykköseksi ajalla 14,4a/2640m Örjan Kihlströmin ajamana. Bismacrk Comery jäi rintaman taakse ja oli neljäs maalissa. Tattoo Avenger oli seitsemäs ja M.T. Oberon kahdeksas.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi