Tänä vuonna astutettiin 4 559 Ruotsiin rekisteröityä lämminveritammaa
Calgary Gamesin isä Readly Express sai täydet 150 tammaa Ruotsissa. Anu Leppänen

Tänä vuonna astutettiin 4 559 Ruotsiin rekisteröityä lämminveritammaa

Määrä on 83 vähemmän kuin viime vuonna, mutta 124 enemmän kuin 2019. Tammoista 3 614 on käynyt oriilla Ruotsin kuningaskunnassa ja 945 viety ulkomaisiin siittoloihin.

Sulkysport oli laskenut, että Ruotsissa astuvat oriit saivat 3 002 tammaa ja ulkomaisia oriita käytettiin 612 tammalle. Viime vuoden luvut olivat 3 101 ja 616.

ST:n torstaina julkaisemassa tiedotteessa jalostusjohtaja Christina Olsson korosti, etteivät astutusluvut ole aivan eksaktia tietoa, vaan ne voivat vielä täydentyä ulkomaisten astutusten osalta. Siitostoiminta on kansainvälistä, joten rajojen yli kulkee sekä tammoja että spermaa.

Siitosoriiden määrä oli Ruotsissa 103, ja lisäksi tammoja kävi 54 ulkomaisella oriilla. Määrät olivat 101 ja 55 vuonna 2020. Keskimäärin ori sai Ruotsissa 29 tammaa ja ulkomailla 11 ruotsalaistammaa. Nekin lukemat ovat samalla tasolla kuin aiemmin.

Täydet 150 tammaa saivat Menhammar Stuterissa vaikuttavat Maharajah (i. Viking Kronos), Nuncio (i. Andover Hall), Readly Express (i. Ready Cash) ja Who’s Who (i. Maharajah). Maharajah oli täyteen varattu seitsemättä vuotta peräkkäin.

Yli sataan tammaan ylsivät lisäksi Googoo Gaagaa (i. Cam’s Rocket) 149, Power (i. Googoo Gaagaa) 137, Mosaique Face (i. Classic Photo) 123, SJ’s Caviar (i. SJ’s Photo) 114 ja Donato Hanover (i. Andover Hall) 102 tammaa.

“Ruotsalainen kasvatus oli pitkään riippuvainen jalostusmateriaalin tuonnista. On ilahduttavaa huomata, että olemme onnistuneet hankkimaan laajenevan jalansijan kansainvälisessä markkinassa. Ruotsalaisjalostuksen tuotteista on tullut haluttuja vientikohteita”, Olsson huomautti.

Tästä linkistä oriiden astutusmääriin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi