Tanskalaishevoselle viides Elitloppet-lippu
Extreme ja Steen Juul.Kuva: TR Bild

Tanskalaishevoselle viides Elitloppet-lippu

Steen Juulin valmentama Extreme sai viidentenä hevosena kutsun Elitloppetiin.

”Extreme on joka suhteessa täydellinen hevonen. Sillä on lähtönopeutta, voimaa ja nopeutta myös kiriä”, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot kertoi tiedotteessa.

Tanskan E-ikäluokka on todella vahva, ja Extreme on noussut sen parhaaksi. Extreme voitti 2020 Tanskan Derbyn ja 573 000 kruunua. Viime vuosi oli Extremen uran paras voittosummalla mitattuna. Åbyssä Extreme voitti 5-vuotiaiden EM-kisan ja jätti Aetos Kronoksen ja Don Fanucci Zetin taakseen. Lokakuussa Extreme valloitti C.L.Mûllers Memorialin Jägersrossa.

Viime torstaina Extreme ravasi tämän kauden ensimmäisen startin ja voitti heti vakuuttavasti. Björn Goop istui 6-vuotiaan Chocolatierin pojan kärryillä Åbyssä.

”Extreme on Tanskan paras hevonen, joka näytti kovan kapasiteettinsä jo viime vuonna. Kauden aloituksessa se oli loistava”, Malmrot jatkoi.

Vincennesissä ajettiin lauantaina Prix Jean Riaud -lähtö, jossa oli mukana avoimen luokan hevosia. Cleangame oli menossa kärkeen loppusuoralla, mutta se laukkasi. Tony Le Bellerin ajama Diable de Vauvert kiri takaa hurjasti ja ehti ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,6/2850m. Norjalaistamma Rebella Matters ravasi keskiviikkona kakkossijan ja otti kakkosen myös lauantaina. Kymi GP:n voittaja Ce Bello Romain oli neljäs.

”Diable de Vauvert teki hienon juoksun. Se on todella vahva ja jaksaa mennä pitkiä matkoja. Sillä tähdätään Elitloppet-viikonlopun Harper Hanover -lähtöön”, Malmrot sanoi.

Elitloppet 2022 – kutsutut hevoset:

Don Fanucci Zet (Ruotsi)

Etonnant (Ranska)

Vivid Wise As (Italia)

Back Of The Neck (USA)

Extreme (Tanska)

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi