Tanskan ykkönen loisti kauden avauksessa – ”Pystyy kohtamaan kaikki kovimmat tänä vuonna”
Steen Juul on Extremen valmentaja. Kuva: Jarno Unkuri

Tanskan ykkönen loisti kauden avauksessa – ”Pystyy kohtamaan kaikki kovimmat tänä vuonna”

Tanskan paras ravuri Extreme palasi kilparadoille vajaan neljän kuukauden tauolta Åbyn Mars-Eliten -lähdössä. Steen Juulin valmentama tähtihevonen ravasi Björn Goopin ajamana voiton ajalla 13,0a/2140m.

Harran Boko kiirehti johtopaikalle. Guzz Mearas yritti myös keulaan, mutta Harran Boko vastasi. Extreme lähti myös kovaa, mutta Björn Goop pakitti kolmannelta radalta hetkeksi toiseen pariin ulos. Kun vauhti hiljeni, Goop ajoi eteenpäin. Guzz Mearas vastasi hetken, mutta Extreme paineli keulaan ja veti avauskierroksen 14,4. Loppumatkalla Extreme lähti omille teilleen ja voitti vakuuttavasti. Loistava kauden avaus toi kutsun Paralympiatravetin finaaliin, joka juostaan toukokuun 7. päivä Åbyssä.

”Omistajan kanssa on puhuttu, että alkaisin Extremen ykköskuskiksi. Hevonen oli tosi hyvä tänään, alun ajoin vain varmanpäälle ja tutustuin hevoseen. Extreme ottaa yhden askeleen, kun muut ottavat kaksi. Se pystyy kohtaamaan kaikki kovimmat tänä vuonna”, Goop kehui.

Extremen omistaa neljän henkilön porukka, joista osa oli paikalla Åbyssä. ”Olen tosi otettu, että saimme wild-cardin Åbyn urheilujohtajalta. Kauden avaus oli fantastinen. Elitloppet on meillä se suuri unelma. Toivomme, että Goop tuo vielä pienen lisän hevosen menoon tänä keväänä”, yksi omistajista kertoi. Valmentaja Steen Juul kertoi ennakkokommenteissa, että Copenhagen Cup kuuluu kevän ohjelmaan.

Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot oli haastattelussa Extremen voiton jälkeen ATG:n tv-lähetyksessä. ”Olen tosi iloinen, kun näin Extremen hienon paluun. Esitys oli tosi hyvä. Tärkeää olisi, että saisimme myös Tanskasta hevosen Elitloppetiin”, Malmrot sanoi. Seuraavat kutsut tulevat lauantaina.

Mika Forss matkasi jälleen Åbyyn ajamaan osaomistamaansa Peak’n Rollia. Reissu ei ollut turha, vaikka alkumatkalla tilanne näytti hankalalta. Jerry Riordanin valmentama Peak’n Roll jäi lähtötohinoissa kauaksi kärkihevosista. Se sai porukan kiinni, ja Forss käänsi Bold Eaglen pojan kiriin viimeisellä takasuoralla. Jussi Hietalahden ja kumppaneiden omistuksessa kilpaileva Peak’n Roll lensi maalisuoran ja ennätti ykköseksi ajalla 16,1/2160m. Marko Kreivin kasvattama Pure Attack oli johtopaikalta kakkonen.

”Jouduin ottamaan startin tosi varovasti, kun Peak’n Roll oli aivan liian latautunut. Jäimme tosi paljon, ja uskoin enää sijoihin 3-4. Hevonen tuli tosi kovaa maalisuoran ja ehti vielä ykköseksi”, Forss sanoi.

Örebron 3-vuotislähdössä. Team Melkko&Sorosen Patriot Ale ravasi kakkoseksi. Pierre Nyströmin Oh Cean (Friction) johti koko matkan. Jorma Kontion ajama Patriot Ale haastoi hyvin lopussa ja otti 20 000 kruunun arvoisen kakkosen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi