Timo Nurmoksen kelpasi kohottaa lasi kuohuvaa.
Timo Nurmoksen kelpasi kohottaa lasi kuohuvaa.Kuva: Hanna Laakso

Timo Nurmos ja Readly Express tekivät suomalaista urheiluhistoriaa

Readly Express vei Prix d'Amériquen 2018, ja Vincennesin etusuoralla liehui sinivalkoinen lippu. 

Maailman suurimman ravikilpailun oli aiemmin pystynyt voittamaan vain yksi suomalaisvalmentaja. Jori Turja vei Prix d'Amériquen Varennella vuosina 2001 ja 2002. Nyt, vuonna 2018, suomalaisia Amériquen voittaneita valmentajia on kaksi.

"Niin, eikös siellä Suomen lippu aika pitkään etusuoralla liehunut", Timo Nurmos vastasi hymyillen, kun häneltä kysyttiin, voidaanko puhua suomalaisesta Prix d'Amérique -voitosta.

https://www.youtube.com/watch?v=10rlETDaEsA&feature=youtu.be

Nurmos on saanut valmentaa urallaan useita huippuhevosia, mutta Readly Expressin kaltaista miehen tallissa ei ole aiemmin ollut. Vasta kuusivuotias Readly Express on urallaan ehtinyt voittaa jo muun muassa Ruotsin kriteriumin, derbyn, Eurooppaderbyn, Jubileumspokalenin, viisivuotiaiden Euroopan mestaruuden sekä Ruotsin mestaruuden. Amérique-lipun Readly Express haki Prix Tenor de Baunen voitolla jouluaattona.

Ruotsissa syntyneen Readly Expressin taustalta löytyy hiven suomalaista väriä myös valmentajan lisäksi. Hevosen omistavat Rolf ja Kirsi Andersson. Kirsi Anderssonilla on suomalaiset juuret.

"Tämä on jotain niin suurta, niin suurta!" Kirsi Andersson huudahti Vincennesin tallialueella lähdön jälkeen. "Timo Nurmos on tehnyt hevosen kanssa työtä prikuulleen, eikä pelkästään Nurmos. Björn Goop ajoi tänään aivan valtavan hyvin, ja hevosen hoitaja Inga Perk sopii Readlyn kanssa täydellisesti yhteen."

Kattavan paketin tunnelmia paikan päältä Vincennesistä löydät Hevosurheilusta keskiviikkona 31. tammikuuta. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi