Robert Bergh sai hymyillä Elitloppet-perjantaina voittajakehässä.
Robert Bergh sai hymyillä Elitloppet-perjantaina voittajakehässä.Kuva: Anu Leppänen

Timo Nurmos, Robert Bergh ja Readly Express Hall of Fameen

Raviurheilun Hall of Fame sai viisi uutta jäsentä Elitloppet-perjantaina. Readly Express, Robert Bergh ja Timo Nurmos valittiin Ruotsista sekä Jomar Blekkan ja Liv Haslie Norjasta. Hall of Fame kuuluu osana Nordiska Travmuseetin toimintaan Årjängissä.

Readly Express syntyi tähdeksi, ja supertähti se oli myös urallaan. Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby ja UET Grand Prix voitot tulivat 3- ja 4-vuotiskausina. Prix d’Ameriquen Readly Express valloitti 2018.

Robert Bergh on ollut A-valmentajana huipulla 30 vuotta. Valmentajana hänellä on yli 5000 voittoa. Naharilla hän voitti 2013 Elitloppetin.

Timo Nurmos on toinen raviurheilun ikoni. Prix d’Amerique -voitto Readly Expressillä, 10 Kriteriumvoittoa ja 9 Derbyvoittoa ovat kovia suorituksia.

Jomar Blekkan on yksi kaikkien aikojen parhaista norjalaisvalmentajista. Bork Rigel on hevonen, josta Blekkan erityisesti muistetaan. Bork Riger valittiin Hall of Fameen 2015.

Liv Haslie oli ensimmäinen naisvalmentaja Norjassa ja aloitti toiminnan 1975. Hän on voittanut suuria ikäluokkalähtöjä niin lämminverisillä kuin kylmäverisillä.

Sören Nordin ja Ulf Thoresen olivat ensimmäiset, jotka valittiin Årjängin Hall of Fameen. Se tapahtui vuonna 2007. Jorma Kontio valittiin vuonna 2019. Kaikkiaan Hall of Famessa on nyt 65 jäsentä.

Linkki Hall of Famen sivuille

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi