Tomas Malmqvistille isot sakot lääkeainerikkomuksesta
Tomas Malmqvist. Kuva: Martin LangelsKuva: Martin Langels

Tomas Malmqvistille isot sakot lääkeainerikkomuksesta

Ruotsalaisvalmentaja Tomas Malmqvist on tuomittu 6 500 euron sakkoihin Ranskassa lääkeaineen karenssirikkomuksesta. Malmqvistin kuusi hevosta kilpaili saatuaan kortisonivalmistetta. Pohjoismaissa asiasta uutisoi ensimmäisenä tgn.no.

Malmqvistin hevosten lääkintäkirjanpidon tarkastuksessa havaittiin, että Ilma Corda, Frozen Queen, Crack Atout, Humble Stance, Isis Maza ja Jet Pack olivat kilpailleet kortisonilääkityksen karenssiajan sisällä. Ranskassa kortisonivalmisteiden varoaika on 14 vuorokautta.

Hevosten kilpailusuoritukset hylättiin, ja palkinnot, yhteensä 14 640 euroa, perittiin takaisin. Suomalaisten kasvattama ja omistama Frozen Queen kilpaili Le Croise-Larochessa marraskuun 1. päivä, mutta se ei sijoittunut palkinnoille.

"Uusi karenssisääntö tuli voimaan keväällä. En ollut siitä tietoinen eikä eläinlääkärikään. Toki meidän olisi pitänyt ottaa siitä selvää", Malmqvist harmitteli Travrondenin haastattelussa.

Jägersrossa valmentavalla Malmqvistilla on suuri kakkostalli Ranskan Normandiassa. Frozen Queenin lisäksi hänellä on muitakin suomalaisomistajien hevosia, Estelle Nordique, Izaak du Boulay, Fighter Kiss ja uusimpana Martin de Bos. Tästä uutisoi ravinetti.fi 29.11.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi