Gelati Cut ja ulomman radan Ecurie D. kävivät kiihkeän kamppailun Elitloppet-karsinnan voitosta.
Gelati Cut ja ulomman radan Ecurie D. kävivät kiihkeän kamppailun Elitloppet-karsinnan voitosta.Anu Leppänen

Travronden: Ecurie D. vaihtaa valmentajaa, suuntana on Åke Svanstedtin talli

Osaomistaja Marko Kreivi kertoi Travrondenille sunnuntai-iltana, että Ecurie D. lähtee Frode Hamren tallista ja siirtyy USA:han Åke Svanstedtin valmennukseen.

"Siitä lähtien kuin ostimme Ecurie D:n 3-vuotiaana, olemme haaveilleet sen kilpailuttamisesta Amerikassa ja viemisestä Åke Svanstedtille. Tunnemme hänet jo Ruotsin ajoilta, ja uskomme, että  hevonen sopii sinne hyvin", Marko Kreivi suunnittelee.

Omistajat ovat maksaneet Ecurie D:n mukaan viiteen isompaan amerikkalaiseen kilpailuun. He ovat myös olleet tiiviisti yhteyksissä Svanstedtiin viimeisen kuukauden aikana.

"Olen ymmärtänyt, että hevonen lennätetään tänne mahdollisimman pian. Sille on täällä hyviä lähtöjä. Tällä hetkellä USA:ssa on eliittihevosia harvakseltaan ja olosuhteet, joissa mennään lyhyitä matkoja lujaa vauhtia, sopivat varmaan täydellisesti", Svanstedt vastasi Travrondenin kyselyyn.

"Olen nähnyt monta Ecurie D:n juoksua, ja hevonenhan on valtavan hieno. Kookas ja hyväravinen. Se oli loistava Elitloppet-karsinnassa ja osoitti kovuutensa. Tänään se meni kaksi lähtöä kuolemanpaikalta tuloksin 09,6 ja 09,4. Odotan sitä valmennukseen suurella mielenkiinnolla."

"Hamren veljekset Atle ja Frode sekä hoitaja Tina Storetvedt ovat tehneet fantastista työtä hevosen kanssa. Olemme siitä valtavan kiitollisia", Kreivi jatkoi.

Norjalainen TGN.no -sivusto kysyi Frode Hamrelta Ecurie D:n Amerikkaan siirtymisestä. "Onko se lähdössä? Tämä oli aivan uutta minulle. Minun täytyy tarkistaa asia", oli Hamren vastaus.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi