Travronden paljasti maanantai-iltana: Vivid Wise Asia epäiltiin hermoleikatuksi
Vivid Wise As kilpaili tänä vuonna kolmannen kerran Elitloppetissa. Kuva: HU arkistoAnu Leppänen

Travronden paljasti maanantai-iltana: Vivid Wise Asia epäiltiin hermoleikatuksi

ST kuulusteli valmentaja Gocciadoroa saamansa vihjeen perusteella ja tutki hevosen jalat.

Ruotsin keskusjärjestö ST:n antidopingtutkijat ajelivat perjantaina Vivid Wise Asin jalat nähdäkseen, onko niissä leikkausarpia. Mitään jälkiä toimenpiteistä ei löytynyt.

Gocciadorot vietiin Solvallan tallialueen ravintolan takana olevaan rakennukseen, jossa heitä kuulusteltiin Vivid Wise Asille tehdyistä hoitotoimenpiteistä.

Alessandro Gocciadoron puoliso Sinead Sernicoli kertoi Travrondenin netissä, että tilanne muistutti poliisikuulustelua. Hän oli soittanut Travrondenin toimittajalle.

“Olimme tietysti huolissamme esitetyistä syytteistä, mutta Alessandro ilmoitti erittäin päättäväisesti, ettei hermoleikkaus ole mahdollinen. Hevonen on ollut hänen valmennuksessaan kolme vuotta, mutta sillä on ollut sama eläinlääkäri 2-vuotiaasta asti. Jos jotain olisi tehty, Alessandro tietäisi siitä”, Sinead Sernicoli vakuutti.

“Sitten he halusivat ajella hevoselta karvat kaikista jaloista. Juuri ennen vuoden tärkeintä kilpailua. Miksei voitu odottaa kilpailun jälkeiseen päivään? Aivan kuten ihmisille, hevosillekin voi tulla naarmuja karvanajosta. Mutta he vaativat sitä, ja tekivät sen”, tuohtunut Sernicoli jatkoi.

“Kun saimme tietää, ettei mitään löytynyt, tuli tunne, että “mitäs me sanoimme”. Olimme jo joutuneet rauhoittelemaan oriin omistajaa, joka oli valtavan järkyttynyt siitä, että ST:n toimet voivat vaarantaa hevosen terveyden."

"Sillä pidetään putseja etujaloissa. Ne osuvat juuri sille alueelle, josta karvat oli ajeltu. Alessandro on aina suhtautunut myönteisesti antidopingtyöhön, eikä hänellä ole mitään piiloteltavaa. Mutta hän olisi toivonut, että tutkimus olisi tehty parempaan ajankohtaan. Kaikki meni hyvin, mutta riski oli olemassa”, Sernicoli korosti.

Gocciadorolta oli tiedusteltu, voisiko hän kuvitella ketään, joka saattaisi olla vihjeen antaja. Hän oli vastannut, että kyseessä täytyy olla joku kateellinen henkilö, ja totesi, että kateuteen hänen pitää sopeutua niin kauan kuin hänen tallinsa hevoset menestyvät raveissa.

ST:n tutkinnan päällikkö Mattias Falkbåge oli asiasta vaitonainen. Hän kertoi Travrondenille, ettei ST kommentoi sellaisia yksittäisiä tutkimuksia, jotka eivät johda jatkotoimiin. Karvanajoa hän ei pitänyt mitenkään riskialttiina toimenpiteenä.

Vivid Wise As (Yankee Glide), 8-vuotias ori, ennätys 08,6a, voittosumma 2,1 milj.euroa, startit 68 27-7-8. Oriin omistaa Antonio Somman Scuderia Bivans Srl. Tämän vuoden Elitloppet oli Vivid Wise Asin kolmas. Se oli karsinnan kolmonen ja finaalissa neljäs. Viime vuonna ori voitti karsinnan ja tuli finaalissa maaliin kakkosena.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi