Örjan Kihlström - 7000. voiton ohjastaja.
Örjan Kihlström - 7000. voiton ohjastaja.Kuva: Anu Leppänen

Uran 7000. voitto, Kihlström ylitti suomalaishevosella merkkipaalun

Örjan Kihlström aloitti Solvallan lounasravit juhlavoitolla. Hän ajoi HJ-Stablen kasvattaman ja omistaman Lake’s Dreamin ykköseksi. Voitto oli Kihlströmin ohjastajauran 7000.

Kihlström seurasi taustalla kärjen kilvoittelua ja odotteli loppusuoraa. Reijo Liljendahlin valmentama Lake’s Dream kiri vahvasti ja eteni uran avausvoittoon ajalla 15,5a/2140m. Voittaja on Up And Quickin ja Shes So Lovely US:n 3-vuotias tytär.

Ruotsin lisenssillä ajavista ohjastajista Kihlströmin edellä voitoissa ovat vain Jorma Kontio ja Björn Goop. Kihlström ajoi ensimmäisen voittonsa 41 vuotta sitten. Hevonen oli Jarramas ja rata Solvalla vuoden 1980 maaliskuussa.

”Muutama kierros maailman ympäri on tullut kierrettyä, jotta tähän on päästy. Elitloppet-voitot ovat olleet mieleenpainuvimmat”, Kihlström sanoi Solvallan voittajahaastattelussa. Kihlström on voittanut Elitloppetin neljä kertaa, From Above 2003, Magic Tonight 2015, Nuncio 2016 ja Don Fanucci Zet 2021.

”Ajamista jatketaan, niin kauan kuin terveys sallii, ja homma tuntuu mukavalta. En ole ajatellut ja tehnyt näistä merkkipaaluista isoa numeroa, kun se ylittyy, niin se ylittyy. Mutta totta kai tämä tuntuu mukavalta”, hymyilevä Kihlström jatkoi tallialueella.

Team Melkko & Soroselle tuli Solvallasta kaksi kakkostilaa. Jorma Kontion ajama Bellatrix Club kesti johtopaikalta kakkoseksi. Janne Sorosen ohjastama Driverlane otti myös keulapaikalta kakkossijan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi