Uza Josselyn varsoi mustan tamman Maharajahista
Uza Josselyn oli kuudes Elitloppet-karsinnassa 2019, kärryillä Gabriele Gelormini. Kuva: HU arkistoJarno Unkuri

Uza Josselyn varsoi mustan tamman Maharajahista

Finlandia-Ajon viides vuodelta 2018 Uza Josselyn varsonut mustan tähtipäisen tammavarsan syntymäpaikassaan Ranskassa. Uza Josselynin esikoisen isä on ruotsalainen Prix d'Amerique-voittaja Maharajah.

Pascal Bernardin Josselyn-siittolassa varsoi perjantaiaamuna itse Prix d'Ameriquen voittanut Belina Josselyn. Liza Josselyniksi nimetyn varsan isä on kaksinkertainen Ameriquen sankari Ready Cash. Barbara ja René Aebischerin Uza Josselyn on läheistä sukua Belinalle emien puolelta, ja molemmat ovat 10-vuotiaita Love Youn tyttäriä.

Uza Josselynin starttaamaton emä Teza Josselyn (i. Ganyméde) on USA:han rekisteröidyn 13-aikaisen ja yli puoli miljoonaa euroa ansainneen Ezira Josselynin (i. Royal Prestige) tytär. Eziran ranskalaissisko Lezira Josselyn (i. Workaholic) on Belina Josselynin emä. Molempien isät ovat amerikkalaisia Speedy Crownin poikia, joiden jälkeläisiä hyväksyttiin myös Ranskan kantakirjaan.

Uza Josselyn jatkoi kansainvälisyyttä suvun rekisteröintiperinteissä. Teza Josselyn astutettiin 4-vuotiaana, jolloin sen varsaa ei hyväksytty Ranskan kantakirjaan. Bernard rekisteröi varsan Jean-Michel Duboisin vinkistä Tanskaan, koska sen pystyi tekemään Ranskassa.

Niinpä Uza Josselyn on 1,2 miljoonan euron voittosummallaan, joka on Tanskan kruunuissa noin 9,7 miljoonaa, eniten ansainnut Tanskaan ensirekisteröity hevonen. Tamma on nykyään omistajiensa kotimaan Sveitsin rekisterissä.

Uza Josselyn kiersi kilpailuturneella Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa alkukesästä 2018. "Kotimaassaan" Tanskassa se ei koskaan kilpaillut. Elitloppetin karsinnassa se oli myös viides, vaikka sijoitus muuttui neljänneksi Propulsionin Ruotsin tulosten hylkäämisen myötä. Oslo Grand Prixista tuli kakkossija Evil Enok ME:n jälkeen.

Seuraavana vuonna Uza Josselyn voitti Årjängs Stora Sprinterloppin kisan ennätyksella 09,3a. Solvallan voitto tuli elokuussa tammojen Euroopan mestaruudessa. Erik Adielsson ajoi molemmissa.

Uza Josselyn voitti 33 kertaa 74 startissaan. Sen ennätys 09,0a/1609m on Enghienin Prix de Washingtonista kesäkuun lopulta 2018. Tulokseksi ilmoitettiin ensin 08,7a, joka näkyy vieläkin mainiolla qhurth.com -tulossivustolla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi