Nina Pettersson-Perklén on Yes Mickeyn ja Sandersonin uusi valmentaja. Kuva: Jarno Unkuri
Nina Pettersson-Perklén on Yes Mickeyn ja Sandersonin uusi valmentaja. Kuva: Jarno Unkuri

Viisinkertainen kruunumiljonääri Suomeen - ”Olin varma, että tämä on myynnissä”

Janne Mäenpää osti viikonvaihteessa kaksi mielenkiintoista hevosta. 7-vuotias jenkkiruuna Yes Mickey, voittosumma 5,6 miljoonaa kruunua ja Sanderson ovat uusimmat hankinnat.

Yes Mickey kilpaili USA:ssa pääosin Åke Svanstedtin valmennuksessa. Se voitti 3-vuotiaana Zweig Memorialin ja oli kakkonen Yonkers Trotin finaalissa, karsinnan se voitti. Viime vuonna Yes Mickey tuli Eurooppaan ja on kilpaillut Robert Berghin valmennuksesta.

”Seuraan kansainvälisistä raviurheilua aika tarkkaan. Ykkössarjalaiset kiinnostavat aina. Olin varma, että Yes Mickey olisi myytävänä. Sitä kysyttiin, ja kauppa syntyi. Se juoksee torstaina Åbyssä. Olemme sopineet, että se startti menee puoliksi meidän ja vanhan omistajan kanssa”, Mäenpää taustoittaa.

”Suomessa on pula ykkössarjalaisista. On tosi kiva saada tänne tuollaisen tason hevonen. Se menee Nina Pettersson-Perklénin valmennukseen. Ehkä tästä tulee Tompan (Tom Eriksson) projekti Vermossa. Perusluokka hevosella on varmasti tallessa. Nyt pitää keksiä jotain uutta, varustemuutoksilla tai jollain.”

Sanderson löytyi Traveran sunnuntain huutokaupasta. Sen hinta nousi 90 000 kruunuun. Sami Vehviläinen osti Whynot Men 24 000 kruunulla (voittosumma 274 000kr, ennätys 14,8a) ja Stars Trot Racing siitostamma Electrical Imagen 14 000 kruunulla.

Sanderson on 4-vuotias ruuna, jonka voittosumma on 171 000 kruunua. Janne Mäenpää on viime viikkoina ollut ahkera ostaja Traveran huutokaupoista.

”Minulle täytyisi varmaan antaa porttikielto Traveraan. Nyt on tullut ostettua useita hevosia. Sandersonilla on vähän rutiinia voittosummaan nähden. Se sai paljon rahaa Breeders Coursen kakkossijasta. Pohjat hevosella on varmaan kunnossa, se on ollut Per Nordströmin valmennuksessa”, Mäenpää kertoo.

”Ruuna tulee Ninan valmennukseen. Se tarvitsee sisäratajuoksuja. Sillä on juostu aina kokolapuilla, katsotaan, voidaanko niistä luopua. Sama tilanne oli Justice Åsilla, sen yrityshalu parani, kun otimme kokolaput pois. Se on myös tulossa takaisin kilpailuihin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi