Vivid Wise As voittaa, Matthieu Abrivard tuulettaa.
Vivid Wise As voittaa, Matthieu Abrivard tuulettaa.Kuva: Gerard Forni

Vivid Wise As kiri Prix de Francen voittoon

Alessandro Gocciadoron valmentama Vivid Wise As kiri vakuuttavasti Prix de France -kisan voittoon. 180 000 euron ykkönen tuli kilpailuennätyksellä 09,7a/2100m.

Matthieu Abrivardin ajamalla Vivid Wise Asilla oli sisäradan lähtöpaikka, mutta keulaan ei ollut asiaa. Cornulier-voittaja Flamme du Goutier singahti kärkeen ja veti ensimmäiset 600m hurjasti 05,6-kyytiä. Gabriele Gelormini tiesi, että keulapaikka on tarjolla. Hän kannusti Anu Intosen hoitaman Cokstilen johtoon, 1100m mentiin 07,6.

Vivid Wise As juoksi toisen jonon kolmantena. Abrivard käänsi oriin kiriin Zacon Gion perään, ja sitten mentiin. Vivid Wise As oli maalisuoralla selvästi vahvin, ja voitto tuli helposti. Delia du Pommereux kiri kakkoseksi. Veikko Haapakankaan hoitama Zacon Gio oli nyt selvästi terävämpi mitä aiemmin. Se painui keulaan loppusuoran alkupuolella ja jaksoi kolmanneksi. Ruotsin Power kiri neljänneksi. ”Power teki superlähdön”, ohjastaja Eric Raffin kehui.

Prix d’Ameriquen voittaja Davidson du Pont juoksi johtohevosen rinnalla ja taipui siitä. Cokstile väsyi myös kovaan matkavauhtiin. 11-vuotias terästamma Billie de Montfort juoksi viimeisen starttinsa Pariisissa ja jäi sijoittumattomien joukkoon. Tamma astutetaan tänä vuonna Bold Eaglella ja ensi vuonna Face Time Bourbonilla.

Vivid Wise As voitti viime vuonna Elitloppetin karsinnan ja oli finaalissa kakkonen Don Fanucci Zetin jälkeen. Tämän vuoden Ameriquessa Vivid Wise As sijoittui neljänneksi. Face Time Bourbonin pääomistaja Antonio Somma kuuluu myös Vivid Wise Asin omistajiin.

Tulokset ja video LeTrotin sivuilta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi