Walmann, Kihlström ja Vårfavoriten
Örjan Kihlström ajoi voittoja Solvallassa.Kuva: Anu Leppänen

Walmann, Kihlström ja Vårfavoriten

Solvallan keskiviikon Kriteriumsarjat sujuivat Roger Walmannin valmentamien hevosten tahdissa. Örjan Kihlström ajoi Eireannin ja Coquaholyn voittoihin.

Tammojen Vårfavoritenissä saatiin ihastella Eireannin hulppeaa menoa. Kihlström ajoi Maharajahin tyttären johtopaikalla ravanneen Escadan (Readly Express) rinnalle. Eireann paineli helposti 100 000 kruunun voittoon ajalla 15,4a/2140m. Xerava C.D. (Uncle Lasse) kiri johtavan takaa kakkoseksi. Kaj Widellin ajama Escada jaksoi kolmanneksi.

”Eireann on kuuliainen ja rauhallinen aloittelija. Keulassa oli hyvä hevonen, ja halusin päästä lähelle sitä. Tamma liikkuu hienosti ja sillä on hyvä psyyke, huonoja puolia ei ole”, Kihlström kehui. Valmentaja uskoo, että Eireann voittaa ainakin jonkun ison tammojen ikäluokkalähdön.

Avoimessa Vårfavoriten-kisassa jatkettiin kaksikon Walmann-Kihlström tahdissa. Coquaholy lähti kiriin toisesta parista ulkoa ja eteni helposti ykköseksi ajalla 14,8a/2140m, ykköspalkinto oli 200 000 kruunua. Friend Of Elves (Oasis Bi) kiri hyvin kakkoseksi ohi johtaneen Urban African (Mosaique Face).

”Coquaholy on mennyt hienosti koko ajan. Tuntuu, että se kehittyy aina vaan. Toivottavasti kaikki Rogerin 3-vuotaat pysyvät terveinä, niin niiltä voi odottaa hienoa kautta”, Kihlström sanoi.

Åbyn 15 hevosen autolähdössä tuli Suomeen kaksi totosijaa. Johan Lejonin Galantis porhalsi keulasta Tyler Mifsudin ajamana ykköseksi. Risto Vähätalon omistama Mainio pinnisti Stefan Perssonin ajamana johtavan takaa kakkoseksi. Hanna Lähdekorven Quantum Roc laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, mutta kiri sen jälkeen terävästi kolmanneksi.

Mika Forss ajoi Åbyssä, eikä tehnyt turhaa reissua. Hän ohjasti Tomas Malmqvistin Nanny’s Girlin johtoon painelleen Jeopardyn taakse. Maalisuoralla Nanny’s Girl sai kiritilaa ja pinkoi tammalähdön voittoon.

”Nanny’s Girl on näyttänyt monta kertaa, että siinä on kapasiteettia. Tänään ajoimme ilman kenkiä, ja lisää nopeutta tuli”, Forss sanoi.

Kaj Widell ajoi voiton 86-päätöksessä, joka ajettiin Solvallassa. Widell piti päättäväisesti kiinni johtopaikasta Totte C.D:llä. Hans R Strömbergin valmentama Orlando Vicin poika ei luopunut paikastaan ja voitti ajalla 15,3/2640m. Amazing Warrior ei saanut vauhtivaihdetta päälle ja seurasi 40 metrin takamatkalta neljänneksi.

Ennen 86-kierrosta ajettiin Solvallassa mielenkiintoinen 4-5-vuotiaiden lähtö. Daniel Redénin Mister Hercules palasi tauolta. Se juoksi johtopaikalla ja paineli Örjan Kihlströmin ajamana voittoon ajalla 13,6a/2140m.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi