Who’s Who valloitti Hugo Åbergs Memorialin
Who's Who on myös Jubileumspokalenin sankari. Kuva: Lars Jakobsson

Who’s Who valloitti Hugo Åbergs Memorialin

Jägersro on Who’s Whon suosikkirata. Se ei ole koskaan hävinnyt siellä. Pasi Aikion valmentama Maharajahin poika voitti Svenskt Travderbyn vuonna 2018. Toinen suurvoitto Jägersrossa tuli Hugo Åbergs Memorialissa tiistaina. 1 609 000 kruunua oli ykköspalkinto ja voittotulos 10,7a/1609m.

Who’s Wholla oli ykkösrata. Monet epäilivät sen lähtönopeutta. Örjan Kihlström ei epäillyt, hän piti muut ulkopuolellaan lähtökiihdytyksessä. Who’s Who veti avauspuolikkaan 08,5. Sen jälkeen vauhti rauhoittui. ”Kisasta tuli varmasti yleisön kannalta ikävä, mutta meille se sopi”, Kihlström sanoi.

Who’s Who hallitsi lähtöä ja viiletti helposti ykköseksi. Cyber Lane eteni johtavan takaa kakkoseksi. Noora Viljasen hoitama Upstate Face kiri kolmanneksi. Finlandia-voittaja Hickothepooh pinkoi sisärataa pitkin neljänneksi. Suosikki Very Kronos laukkasi avauspuolikkaalla, kun Night Brodde jarrutti edessä, ja Very Kronos törmäsi siihen.

”Nyt täytyy vain nauttia tästä voitosta. Jos Who’s Who pysyy terveenä, saamme nauttia hevosen otteista vielä pitkään. En ollut huolissani, vaikka hevonen kilpaili ensimmäisen kerran lyhyellä matkalla. Tämä on tosi suuri voitto minulle ja koko tallille, ja vielä Jägersrossa”, Aikio kertoi.

”Nyt meillä oli vihdoin hyvä lähtöpaikka, ja päätin, että nyt ladataan. Saimme keulat helposti. Who’s Who on todella hieno hevonen, sukua myöden. Isä Maharajah ja emänisä From Above ovat minulle erittäin tärkeitä”, sanoi Kihlström, joka viime vuonna voitti Åbergs-kisan Double Exposurella.

Nelivuotislähdössä nähtiin tuleva Hugo Åbergs -hevonen. Alessandro Gocciadoro karautti Bengurion Jetillä keulaan, ja sitten mentiin. Kierros jäi taakse 09,1-ajassa. Kun Maharajahin poika tuli päätöspuolikkaan 07,7-kyytiä, voitto tuli ylivoimaisesti ajalla 08,8a/1640m.

”Bengurion juoksi ensimmäisen kerran ilman kaikkia kenkiä. Täällä se on mahdollista, meillä Italiassa radat eivät ole sellaisia, että kengittä ajaminen olisi mahdollista. Tänään myös kokeilin, mitä hevonen pääsee. Jatkoa en ole miettinyt, mutta tässä on tulevaisuuden hevonen”, Gocciadoro kehui. Heti voiton jälkeen tuli kutsu Åby Stora Prisiin, ja Gocciadoro vastasi kutsuun kyllä.

Kolmivuotiaiden Breeders Course -finaalissa jatkettiin keltaisen kuskin Alessandro Gocciadoron komennossa. Colibri Jet haki johtopaikan avauspuolikkaan jälkeen ja meni menojaan. Readly Expressin poika tienasi 700 000 kruunua ajalla 11,6a/1640m. Ambrosius (Uncle Lasse) eteni sisäratajuoksun jälkeen kakkoseksi ennen Love You Toota (Love You), joka oli ykkönen Solvallan ensimmäisessä finaalissa.

”Colibri Jet menee vielä treenibalanssissa. Se on Italian paras 3-vuotias ja Derbyyn tähdätään. Pidän tosi paljon ruotsalaisten oriiden jälkeläisistä, ne ovat järkeviä ja mukavia treenata”, Gocciadoro sanoi.

Ruotsin ensimmäinen 2-vuotislähtö aloitti ravi-illan. Tanskassa jo 16,8-tuloksella voittanut Hnokki Speed yritti kasiradalta keulaan, mutta Steen Juulin ajama Hjalmar N (Broad Bahn) vastasi, avauspuolikas paineltiin 10,1. Birger Jörgensen käänsi Hnokki Speedin hetkeksi johtohevosen taakse, mutta nopeasti oli noustava jälleen toisen jonon vetäjäksi. Wishing Stonen poika Hnokki Speed paineli varmasti ykköseksi ajalla 15,4a/1640m. Sunrise (Walner) kiri kakkoseksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi