Äitienpäivän alla iso ilonhetki - "Olen niin onnellinen äidin puolesta"
Endless Story ehti maaliviivalla ykköseksi.Mia Maki-Maunus

Äitienpäivän alla iso ilonhetki - "Olen niin onnellinen äidin puolesta"

Endless Storyn ura kilpahevoseksi oli heti syntymän jälkeen katkolla. Jalkojen virheasennot ovat muisto vain, kun tamma lennähti maalikuvassa Kavioliiga-ravien avauskohteen ykköseksi.

Tammavoltissa näytti heti alkumatkan jälkeen aina viimeisen satasen alkuun saakka siltä, että Julienne Cane vie ykkösrahat Seinäjoelle. Sitten lähdössä tapahtui uskomaton ja dramaattinen käänne, kun Endless Story sai loikkarin päälle ja samaan aikaan karkumatkalla olleen Juliennen Canen askel alkoi painaa. Juuri linjan kohdalla Endless Story ehti yllätystä havitelleen Julienne Canen edelle.

Harvoin näin isoja marginaaleja saadaan lauantaina kiinni maalisuoran matkalla, mutta ihmemies Santtu Raitala pystyi ajokkinsa kanssa täydelliseen ajoitukseen. Endless Storyn tarina sai uuden iloisen luvun, sillä syntyessään kilpaura ei edes vaikuttanut mahdolliselta.

"Se on oma kasvatti ja tärkeä hevonen", tamman hoitaja ja valmentaja Pirjo Miettusen tytär Elina Miettunen painotti. "Varsan elämä alkoi epävarmoissa merkeissä jalkojen virheasennon vuoksi. Olen niin onnellinen äidin puolesta, että nyt ollaan tässä."

Endless Story nappasi jo edelliseen Kuopion starttiin ykkössijan, mutta sen jälkeen tammalle tuli parin kuukauden tauko. Siksi taustavoimien odotukset eivät olleet yhtä kovat kuin pelaajien.

"Kotona hevonen tuntui hyvältä treeneissä, mutta ei se koskaan ole varsinkaan tauolta helppo Toto75-tasolla. Matkalla kun kisaa seurasin, hävitin välillä koko hevosen, enkä lopulta pystynyt edes loppua katsomaan. Vähän oli sekaset tunteet", Elina Miettunen kommentoi.

Nuoren naisen omat suunnitelmat tulevaisuuden suhteet ovat vielä hieman avoinna.

"Saa nähdä, mutta tällä hetkellä on äidillä ja Vellulla (Veli-Erkki Paavola) töissä. Mieli muuttuu ja suunnitelmat muuttuu, mutta hevoset tulevat olemaan aina tosi paljon mukana", Miettunen vahvisti.

Number Onessa juhli Next Direction, joka pystyi torjumaan American Heron kiihdytyksessä. Avaus venähti pitkäksi, mutta lähdössä ei ollut hevosta, joka olisi lopussa pystynyt tosissaan haastamaan suursuosikin.

Next Direction hallitsi Number Onea lähdöstä maaliin.
Next Direction hallitsi Number Onea lähdöstä maaliin.Mia Maki-Maunus

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 15 Endless Story, 24%, 0,39 €

T75-2: 10 Callela Lincoln, 26 %, 1,43 €

T75-3: 9 Boulder Illusion, <1%, 577,37 €

T75-4: 7 Lumi-Oosa, 64%, 821,04 €

T75-5: 10 Nyland, 41 %, 1382,09 €

T75-6: 1 Next Direction, 70 %, 1769,08 €

T75-7: 6 Cover Prince, 28 %, 4120,53 €

7 oikein - 4120,53 €

6 oikein - 1,77 €

5 oikein - €

Vaihto 412 859,85 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi