Ice Winen ja Leo Mönttisen tiet eroavat keskiviikon Vermon Tammatähden jälkeen.
Ice Winen ja Leo Mönttisen tiet eroavat keskiviikon Vermon Tammatähden jälkeen.Kuva: Pekka Salonen

10-vuotiaat rautarouvat samaan talliin – ”Meikäläisellä kaikki tapahtuu intuition voimalla”

Leo Mönttisen käsistä upean uran Suomessa tehnyt Ice Wine siirtyy keskiviikon Vermon Tammatähden jälkeen Eija Tuomisen Apollo Holding Oy:n omistukseen ja Sanna Kiisken valmennukseen – Selene Lunen tallikaveriksi.

Leo Mönttinen osti Ice Winen Daniel Redénin Stall Zetiltä keväällä 2017. Kilpailunäytöt eivät vielä tuolloin päätä huimanneet.

”Redén kuitenkin sanoi, että sillä pitäisi olla miljoona kruunua rahaa. Ulf Ohlsson oli sitä ajanut ja tykännyt kovasti, mutta sillä oli ollut kaikenlaista epäonnea. Ei kuitenkaan terveysongelmia”, Leo Mönttinen alustaa.

Valmentajan ja valtakunnan vaihtuminen ei heti kurssia kääntänyt.

”Ice Wine oli oma persoonansa, nuori sähäkkä tamma, ja sillä oli kaikenlaisia juttuja. Ja siksi kai se minulle tulikin. Alku ei näyttänyt erikoiselta, mutta sitten kun palaset loksahtivat kohdalleen, tulosta alkoi syntyä.”

Toden totta. 115 kilpailustaan Leo Mönttiseltä Ice Wine voitti 20 ja tienasi yli 160 000 euroa. Samalla se nousi maan tammojen eturiviin. Nyt on tullut kuitenkin aika luopua tammasta.

”Minulla on kaikki myytävänä, ja Ice Winestakin malttaa luopua hyvillä mielin, kun se pääsee mahtavaan paikkaan eikä lähde uuden omistajan mukaan kiertämään”, Mönttinen perustelee ratkaisuaan.

Hevosen ostava Eija Tuominen kertoo kauppojen syntyneen aika vauhdikkaasti.

”Meikäläisellä kaikki tapahtuu intuition voimalla, ei paljon mietitä ja funtsita”, hän naurahtaa.

”Selenestä on tullut paljon kyselyjä, että astutetaanko se keväällä. Se tuntuu herättävän paljon kiinnostusta. Ajattelin, että joku olisi kiva astuttaakin, ja sitten tuli mieleen pitkäaikainen kilpakumppani Ice Wine, joka on vielä samanikäinenkin. Soitin Sannalle, ja Joonas (Forsman, Sanna Kiisken puoliso) soitti sitten Leksalle ja sopi tapaamisen viime sunnuntaille. Asia tuli sillä käynnillä selväksi.”

Vaikka ostopäätös lähti kevään astutuspohdinnoista, vielä tänä vuonna ei kummankaan tamman astuttaminen ole välttämättä ajankohtaista.

”Molemmista on tarkoitus tehdä jatkossa varsoja, mutta Ice Wine tulee kilpailukuntoisena ja Selene Lunekin on tallinvaihdoksen jälkeen intoa täynnä. Mihinkään ei ole kiirettä. Katsotaan ainakin pari kuukautta kaikessa rauhassa, miten rouvat kilpailee”, Eija Tuominen hahmottelee jatkoa.

Selene Lune ja Ice Wine kilpailevat keskiviikkona 23.2. Vermon ensimmäisessä T65-kohteessa kello 19.10.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi