Ratamestari Seppo Tikka on pian työn touhussa.
Ratamestari Seppo Tikka on pian työn touhussa.Kuva: Anu Leppänen

17 yötä Kuninkuusraveihin: äänessä Joensuun ratamestari

Näin monta yötä kuninkuusraveihin – sarjassa julkaisemme päivittäin Hevosurheilun verkossa suomenhevosiin ja kuninkuusraveihin liittyviä artikkeleita.

Kuninkuusraveissa suurta osaa näyttelee myös itse ravirata. Seppo Tikka vastaa Joensuun raviradan kaviouran kunnosta.

Ilosaarirock ehkä starttaa kahden päivän kuluttua, mutta ratamestari Seppo Tikan sävelet ovat selvät. Heti, kun festareiden leirintäalue on siivottu, hyökkää Tikka raviradan kaviouran kimppuun.

"Radan peruspohjia on jo paranneltu ja ennen festareita ei muita muutoksia tehdä. Heti rockin jälkeen vaihdetaan rataan hiukan pintaa ja nostetaan kaarteita ylöspäin. Mitään isompaa radalle ei tehdä", Seppo sanoo.

"Nyt enää hienosäädetään, kunhan saadaan festarikansa pois alta. Sitten toivotaan hyviä sääolosuhteita."

Tikka toivoo kovasti, että hevosurheilun pariin saataisiin innostettua uusia kasvoja. Kuninkuusravit ovat yksi vetonaula jo itsessään.

"Havaittavissa oli, että talkoohommissa oli hirmu paljon nuorta porukkaa, erityisesti nuoria naisia. Kyllä meille yleisöä Kuninkuusraveihin odotetaan, viitisenkymmentä tuhatta olisi hieno juttu kahden päivän ajalle."

"Majoituspaikat ovat olleet vähän ongelma, mutta eiköhän niitäkin riitä. Vesiteitse tulevillekin on erikseen sopiva majoituspaikka Jokiaseman vierasvenesatamassa."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi