Sahara Commander on aloittanut uransa kahdella voitolla ja yhdellä kakkosella.
Sahara Commander on aloittanut uransa kahdella voitolla ja yhdellä kakkosella.Kuva: Pekka Salonen

21 000 euron ykkönen kelpaisi: "Meillä on tosi hyvä hevonen, mut hyviä on muillakin"

Ennen lauantain 75-lähtöjä Jokimaalla ajetaan mielenkiintoinen 2-vuotiaiden Hevosenomistajapokaali 21 000 euron ykkösellä.

Jokimaan lauantain kolmas lähtö on 2-vuotiaiden Hevosenomistajapokaali, ja lähdön voittaja on selvillä noin kello kahden aikaan.

Ennakkoon suurimpana ennakkosuosikkina matkaan lähtee Pekka Korven Dream Combo, mutta 21 000 euron ykköselle olisi muitakin ottajia.

Vähintään hyvänä haastajana viivalle ravaa kotiradan Sahara Commander ja Tommi Kylliäinen.

Valmentaja odottaa suojatiltaan paljon.

"Hevonen on juossut kolme lähtöä ja tehnyt jokaiseen tosi hyvän esityksen. Viime lähdön jälkeen mitä on ajeltu kotona, se ei ole ottanut takapakkia", Kylliäinen kertoo.

Dream Combo ja Sahara Commander ottivat yhteen viimeksi viikko sitten, tuolloin Korven hevonen tuli ulkoa ohi. Nyt hevoset starttaavat radoilta 4 ja 2.

"Pekan hevonen pääsee lähtemään sisäpuolelta, ja se on kova hevonen voitettavaksi, mutta totta kai uskon omaan. Ei tätä missään nimessä ole hävitty", Kylliäinen tokaisee.

"Meillä on tosi hyvä hevonen, mutta hyviä on muillakin. Niemisen hevonen (Callela Ellen) on myös tosi tyylikkään oloinen, pisti oikein silmään kun viimeksi katsoin sitä."

Sahara Commanderista Kylliäinen toteaa, että hevonen lähtee hyvin, mutta se on ollut aiemmissa starteissaan innokkaan oloinen, joten hän ei ole satsannut yhteenkään lähtöön.

"Olen lähtenyt tasaisesti liikkeelle, ja samoilla ajatuksilla olen lauantaista."

Kaksi kahdella Jokimaalle

Pekka Korvella on startissa Dream Combon lisäksi Ilkka Korven kyytiin saava Diamond Combo, mutta kahdella hevosella Hevosenomistajapokaaliin osallistuu myös Reino Palomäki.

Palomäki ei paukuttele henkseleitään, mutta toteaa lähtevänsä hevosineen kilpailemaan.

"Odotukset eivät ole kovin häävejä. Ava Arianalla on paremmat mahdollisuudet, mutta An-Lisan ravi on ollut sekaisin ja sen selkä on kipeytynyt."

Palomäki kertoo, että kiropraktikko availi selkää tiistaina, ja parempaan päin mennään. Viimeisellä hiitillä tamma tosin väsyi lopussa.

"Jos hyvä päivä sattuu, niin meneehän tämä hirmu kovaa. Molemmat hevoset ovat kyllä kunnossa ja terveitä."

Ava Arianasta Palomäki toteaa, että hevonen on nousukunnossa, ja siitä tulee huippuhevonen. "Mä en kehu turhaan."

Arianan kengitystä ja kavionasentoa on hieman muutettu hevosen tultua Palomäelle, ja nyt liike on valmentajan mielestä parempaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi