7 oikein ja Hevosurheilu ilmestyvät 1.1.2023 alkaen eri päivinä.
7 oikein ja Hevosurheilu ilmestyvät 1.1.2023 alkaen eri päivinä.

7 oikein -lehden ilmestymispäivä vaihtuu

7 oikein ilmestyy vuodenvaihteen jälkeen keskiviikon sijasta torstaisin. Samalla Vermon keskiviikkoravien ilmoittamispäivä aikaistuu päivällä.

Vuosien saatossa 7 oikein -lehdellä on ollut monia ilmestymispäiviä. Viime vuodet se on ilmestynyt keskiviikkoisin.

Postin muutettua jakelukäytäntöjään ja jakeluongelmien samaan aikaan lisäännyttyä on yhä useammin alkanut käydä, että lehti ei ole ehtinyt tilaajille ennen viikon toisia pääraveja, keskiviikon T65-raveja.

”Asiasta on tullut meille paljon palautetta, jossa on toivottu ilmestymispäivän muuttamista. Nyt vastaamme tähän palautteeseen”, Suomen Hevosurheilulehti Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kinnula perustelee muutosta.

”Lukijalle muutos tuo myös sen parannuksen, että viikon pääraveihin, lauantain T75-raveihin, tallikommentteja ehditään kerätä päivä enemmän ja ne ovat entistä tuoreempia. Miinuspuolella keskiviikon Ruotsin T86-ravien lähtölistat eivät ehdi torstaina ilmestyvään lehteen, koska ne valmistuvat samana päivänä, mutta Ruotsin maanantairavien T64-listat toisaalta yleensä ehtivät.”

Myös lehden tekemiseen ilmestymispäivän muutos tuo synergiahyötyjä.

”Tähän asti molemmilla julkaisuillamme, Hevosurheilulla ja 7 oikein -lehdellä, on ollut sama painopäivä ja sama deadline. Eri ilmestymispäivä parantaa toimituksellisia resurssejamme kummankin lehden painokuntoon saattamisessa ja lisää sekin osaltaan lehtien ajallaan ilmestymisen varmuutta”, Kinnula mainitsee.

Vielä enemmän muutos vaikuttaa lehtien painamiseen.

”Molemmat lehdet painetaan samassa painossa, jossa tiistai on viikon ruuhkaisin päivä. Toisen lehden painopäivän vaihtuminen vähentää sitä painetta ja lisää osaltaan sekin varmuutta, että lehdet lähtevät ajoissa jakeluun.”

Ilmestymispäivän muuttaminen vaati Vermolta keskiviikkoravien ilmoittautumispäivän aikaistamista keskiviikoksi. Vermossa toivotaan, että ilmoittajat suhtautuvat asiaan ymmärtäväisesti.

”Kaikki alan toimijat halutaan yhteistä hyvää, ja kun muutos oli meillä sisäisesti tehtävissä ja sillä oli saavutettavissa selkeitä hyötyjä, päädyimme toteuttamaan muutoksen. Toivottavasti kentälläkin suhtaudutaan siihen myötämielisesti”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä esittää.

Yleinen suuntaus on ollut viime vuosina lyhentää aikajännettä ilmoittamisen ja startin välillä, mutta Häyhä näkee toisen suuntaisessa muutoksessa myös mahdollisuuksia.

”Toisinaan tulee tilanteita, jolloin hevoselle on peräkkäisinä keskiviikkoina sopivat sarjat, mutta molempiin ei voi ilmoittaa, jos ensimmäisestä tulee menestystä ja voittosumma karkaa yli sarjamäärityksen. Jatkossa hevosen voi ilmoittaa välistartilla molempiin, eikä välistartin karsintapisteitä heikentävä vaikutuskaan ole enää yhtä merkittävä kuin ennen. Hevosia joudutaan nykyään karsimaan huomattavasti vähemmän”, Heikki Häyhä tiedostaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi