75-finaalin lähtölista meni uusiksi – ratoja ei arvottu uudestaan
Vilivillis (11) ja Ville Pohjola tavoittelevat 75-finaalin suuria seteleitä sunnuntaina suljetulta lähtöradalta.Arkistokuva: Jari Piirala

75-finaalin lähtölista meni uusiksi – ratoja ei arvottu uudestaan

Vilivillis sai suomenhevosten III vs. II divisioonan finaaliin Seinäjoelle lähtöradan 8 ilman arvontaa.

Seinäjoen kuninkuusravisunnuntain lähtölistojen kanssa tapahtui harvinaislaatuinen episodi.

Hippoksen nettisivuilla yllä pidettäviin divisioonapisteisiin oli unohtunut lisätä suomenhevosten III divisioonan Kaustisen 11.7. pisteet. Seinäjoella pistetilanne ehdittiin poimia karsintaa varten sivuilta viime tiistaina 21.7. ennen kuin Kaustisen pisteet lisättiin.

Sen seurauksena finaalista karsittiin virheellisesti Kaustisen karsinnan kärkikaksikko Niemen Eemil ja Vilivillis, ja siihen pääsivät niiden sijasta virheellisesti mukaan Manionni ja Draken. Lähtölistat ehdittiin julkaista netissä ennen kuin virhe huomattiin.

Virhe korjattiin nopeasti niin, että Manionnin tilalle paalun radalle 2 vaihdettiin Niemen Eemil. Drakenia ei ollut suoraan mahdollista vaihtaa Vilivillikseen, koska hevoset olivat eri divisioonista, jolloin Draken jätettiin takamatkalta pois ja Vilivillis lisättiin 7 hevosen perusmatkalle 8:nneksi hevoseksi – ilman uutta arvontaa radalle 8.

”Heppa-järjestelmä voi arpoa radat vain kerran ja silloinkin vain kaikki lähdöt samalla kertaa. Jos radat olisi haluttu arpoa uudestaan, se olisi pitänyt tehdä käsin ja se olisi kestänyt. Näin päädyttiin tällaiseen ratkaisuun”, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen perusteli.

Vilivilliksen valmentaja Jenni Raappana ymmärsi ratkaisun ja oli iloinen siitä, että Vilivillis pääsi ylipäänsä mukaan. Hänen aktiivisuutensa ansiosta virhe olisi ollut kuitenkin vältettävissä.

”Soitin ensimmäisen kerran Hippokseen asiasta jo viime maanantaina ja uudestaan tiistaina, kun sitä ei ollut korjattu. Vasta kolmannen soiton jälkeen tiistaina Kaustisen pisteet lisättiin”, Jenni Raappana ihmetteli.

”Virhe oli selvästi meidän”, Tuomo Pekonen pahoittelee.

”Pisteiden pitäisi tietysti olla sivuilla ajan tasalla, ja jos niissä havaitaan virheitä, ne pitäisi korjata pikimmiten.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi