Boheemi Komian kirkon miehiin kuuluvan Kari Hölsön kanssa. Arkistokuva: Anni Lehto.
Boheemi Komian kirkon miehiin kuuluvan Kari Hölsön kanssa. Arkistokuva: Anni Lehto.

78. kilpailussa uran toinen voitto - "Kolehtia kun kerää, niin ei tule paljon kerralla"

Kun hevonen juoksee 78. kilpailussaan uransa toisen voiton, se mahtaa tuntua taustajoukoista makealta. Sellaisen tempun teki 9-vuotias Boheemi tiistaina Teivon talvi-illassa.

Voittajakertoimena paistoi 15,80 ja kaksarikertoimena 154,91. Lähtö oli Toto5:n päätöskohteena ajettu suomenhevostasoitus, jossa yli puolet hevosista laukkasi alussa.

Elvirra/Janne Levula eteni johtoon ja Boheemi/Niko Jokela rinnalle. Veli Nurmisen valmentama 9-vuotias ruuna Boheemi jyräsi lopulta varmasti ohi toisen yllättäjän Elvirran.

”Tää on ollut heikko voittamaan, mutta ei sieltä oikein hyökkäyksiä tullut. Voitti oikein varmasti”, Niko Jokela niputti ratahaastattelussa. ”Tämä on ihan juoksija, kun lähtee vain taistelemaan.”

Tuloksella 30,0 tiistaina voittaneen Boheemin omistaa tallinimi Komian kirkon miehet Ylistarosta. Alun perin kuusihenkisestä kimpasta viisi omistajaa jatkaa mukana aiempina kilpailukausina keskimäärin noin 2.200 euroa vuodessa juosseessa hevosessa.

"Ylistaron kirkkoa sanotaan komiaksi. Kolehtia kun kerää, niin ei tule paljon kerralla. Nyt joku pisti haaviin vähän isomman annoksen", Veli Nurminen luonnehti, kun kertalaakista tilille ilmestyy 1.200 euroa. Ruunan koko uran voittosumma nousi yli 13.000 euroon.

Nurminen tuntee hevosen pitkältä ajalta, sillä se tuli hänelle jo opetukseen ja hän kuuluu itse omistajiin yhdellä osuudella.

"Sillä on ollut oppositiohenkeä. Hevonen oli nuorempana kuin köyttä lykkäisi edellä, mutta se on parantanut kaiken aikaa. Olisin varmaan voittanut sillä loppuvuodesta, mutta laukkuutin innokkuuttani. Kuolemanpaikalta se on ollut aina hyvä, se oli nuorempana siitä treenissäkin tosi hyvä", Nurminen muistaa.

"Väljästi se kulkee, menee kuin hölkällä, juokseminen on sille jumalattoman helppoa", Nurminen kuvailee. "Se on vaan juoksennellut tähän asti, ei se ole koskaan ollut tosissaan."

Tallista osallistui samaan lähtöön toinenkin hevonen, Boheemia 2 vuotta vanhempi isoveli eli 11-vuotias ruuna Buugi, joka on Veli Nurmisen vaimon Leilan nimissä.

"Velipoika täydensi kolmossijallaan. Jättipotti oli lähellä. Tärkeintä ei ole voitto vaan kaksoisvoitto, mutta ollaan todella tyytyväisiä."

Boheemi jatkaa jo sunnuntaina Nikulassa, kuten Buugikin.

"Nyt on talviaika ja ihan parhaat hevoset poissa, mutta silti samaa rahaa jaetaan", Veli Nurminen filosofoi. "Niinhän se on, että terveet hevoset vain parantaa, kun saavat startteja."

Mitä muissa Toto5-kohteissa tapahtui? Lempääläläisen Heikki Lehtiniemen valmentama 5-vuotias Midnight Prince voitti avauskohteen keulapaikalta. Tasoitusajossa loppu tultiin 13-vauhtia. Antti Teivaisen ajokki torjui Tajs Ambassadorin loppuvedon hevosenmitan erolla.

Quartam de Victor hallitsi ikiteivolaisen Matti Mahlamäen 70-vuotisnimikkolähtöä. Antti Veteläisen tallin kuusivuotias vetäisi rauhallisen matkavauhdin jälkeen kiripuolikkaan 14-vauhtia. Taukonsa pirteästi päättänyt Ratu Release nousi parhaiten maalisuoraa ja lähimmäs voittajaa.

Muuramelaisen Timo Takalan valmentama ja itse ajama Rainbow Giant voitti kolmannen kohteen 13-kertoimella. Viimeisellä takasuoralla parijonosta neljännestä ulkoa alkanut kiri kantoi väkevästi ykköseksi. Will Daisy Beat osoittautui parhaaksi vastustajaksi.

Harri Koivusen talliin meni kaksoisvoitto neljännessä kohteessa. Wall Street Comery piti ensimmäisenä keulat, mutta laski 1,2-kertoimisen Night Guardin eteensä puolitoista kierrosta ennen maalia. Tässä järjestyksessä tultiin maaliin. Täysosuma oli Olli Koivusen ajamalle Night Guardille 28. kilpailussaan jo 23. voitto. Talliin toisen ykkössijan toi nelivuotias On Track Rockstar (Chocolatier) avausvoitollaan.

Ennen Toto5-kohteita juostussa kovimmassa kylmäverilähdössä tauolta terävänä palannut Pertti Hakkaraisen valmennettava Savon Kingi hyödynsi 40 metrin etumatkansa Eetiin, joka haastoi johtohevosen kaksinkamppailuun. Jukka Torvisen ajama Savon Kingi torjui Eetin varmasti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi