A Question Bi antoi voimiensa puhua Oulun ravi-illassa – "Jomppa suositteli..."
Ville Pohjola ajoi A Question Bi:n parhaaksi.Kuva: Anu Leppänen

A Question Bi antoi voimiensa puhua Oulun ravi-illassa – "Jomppa suositteli..."

Ville Pohjolan ohjastama A Question Bi osoitti lujuutensa jyräämällä parhaaksi toiselta ilman vetoapua.

A Question Bi oli arvottu enintään 13 000 euroa ansainneiden ryhmäajossa ikävälle 12-radalle, mutta ruunan osakkeet nousivat jo merkittävästi ennen lähtöhetkeä, kun peräti viisi poisjääntiä oli tosi asia.

Tarja Jussilan valmentaman otsikkohevosen juoksusta tuli kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo, kun puolikas juostuna suosikki Wallis eteni toiselta radalta vetotöihin, ja A Question Be jäi toisella ilman selkää.

Viimeiselle takasuoralla asti lähtöä ravattiin sovussa, ja silloin A Question Bi alkoi hiillostaa kärkihevosta. Se saikin samassa jo otteen ja lähti karkuteille. 1000 euron arvoinen ykkönen lohkesi voittoajalla 16,8ake.

A Question Be kilpailee Martti Kuuselan ja Firma Mj Logisticin omistuksessa, jonka takaa löytyy valmentajan puoliso Markku Jussila.

”Työhommissa itse olin, mutta niin kiire ei ole, etteikö hevosen starttia ehtisi katsomaan”, Markku Jussila nauroi ravien jälkeen. ”Aika arvoitus hevonen oli, kun tässä ajettiin sillä toisen kerran hokat jalassa. Perjantaina lyötiin hevonen hokkakenkään, kun meille tuli talvi. Sunnuntaina harjoiteltiin hokkakengässä Laivakankaalla, ja tuskinpa sillä on sellaisia Etelä-Ruotsissa tarvinnut. Mitä Villelle soitin lähdön jälkeen, hän kertoi hevosen saaneen hyvin pitoa nyt.”

Markku Jussila nostaa viisivuotiaan A Question Bi:n ominaisuuksista esille vahvuuden, jota se maanantaina Oulussakin esitteli.

”Se on aika jaksava ja massakas hevonen, että se saattaisi jaksaa mennä hyvin pitkääkin matkaa. Hirvitti vähän, kun se jäi kuolemanpaikalle, ja Nikolla (Jokela) oli keulassa suosikki, mutta sillä ei ollut paras päivänsä. Näköjään meidän hevonen menee kuolemastakin.”

Italiassa syntynyt A Question Bi tuli Tornioon loppukesästä Susanne Richteriltä.

”Tarja sen netistä katseli. Hän soitti Kontion Jormalle, kun hän on tätä paljon ajanut. Jomppa suositteli, että tässä voisi olla tänne pohjoiseen hyvä hevonen. Meillä oli jo meininki tuossa, että heivaamme hevoshommat, mutta kaikki vermeet ja talli kun on, sääli jättää niitä seisomaankaan. ”

A Question Bi kilpaili kolmannen kerran Tarja Jussilan treenilistalta. Heti avauskisa syyskuussa Oulussa toi ykkössijan, ja toistaiseksi ainoa kauneusvirhe sattui viime viikolla Bodenissa.

”Bodenissa olisi pitänyt hevonen olla jo hokassa, kun se ei saanut siellä yhtään pitoa. Hyvän juoksun se sielläkin teki ja oli viides. Ensimmäisessä Oulun kisassa sillä ravi meinasi mureta viimeisellä satasella. Hoidettiin hevosta, ja Bodenissa ja tänään se ravasi hyvin.”

Mika Jauholan ajama Duke Of Mine oli pitkään kakkossijassa kiinni, mutta Susanna Mäkinen laski lopussa ohi Cute Valleyn kanssa.

Illan valmentajanimi oli Kari Lehtonen. Kurikkalaisen tallin ravureille paukahti kaksi pääpelikohdevoittoa, kun sekä Jimpeto Joy että Hallan Poika tulivat lähdöissään maaliin ensimmäisinä. Nordic haastajadivisioonakarsinnassa Santtu Raitalan ajaman Cheap Thrillsin kiri oli herkässä. Gognapin tyylipuhdas keulavoitto täydensi oikean T5-rivin.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 2 Jimpeto Joy, 20,19 %, 4,15 euroa

Toto5-2: 12 A Question Bi, 27,18 %, 9,18 e

Toto5-3: 4 Cheap Thrills, 38,72 %, 12,42 e

Toto5-4: 10 Cognap, 61,53 %, 12,89 e

Toto5-5: 3 Hallan Poika, 19,08 %, 25,40 e

Vaihto: 67 367,02 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi