Emma Väre tuuletti Adannan kiriessä Kasvattajakruunun voittajaksi.
Emma Väre tuuletti Adannan kiriessä Kasvattajakruunun voittajaksi.Kuva: Anu Leppänen

Adannalle uran ensimmäinen suurkilpailuvoitto - "Tämmöisestä hevosesta aina haaveilee"

Turun PM-viikonloppu huipentui 5-vuotiaiden tammojen Kasvattakruunu-finaaliin. 12 000 euron arvoisen ykköspalkinnon vei Emma Väreen ohjastama ja valmentama Adanna tuloksella 13,8a/2100 metriä.

Nelosradalta matkaan kiihdyttänyt Adanna oli heti ensimetreillä nopein ottaen kärkipaikan haltuunsa, mutta luovutti sen heti takasuoralla suosikki Piece Of Glorylle 09,5-vauhtisen avauspuolikkaan täyttyessä. First Class Lady piti johtavan rinnalla läpi matkan vauhdin tasaisen reippaana. 13,5-vauhtisella kolmannella puolikkaalla parijono hajosi avaten väylät Adannalle loppukiriin. Emma Väreen käännettyä ajokkinsa loppusuoran alussa kolmannelle radalle, se työntyi maalilinjalle ykköseksi ohi toiselta ilman vetoapua rankan esityksen tehneen First Class Ladyn. Piece Of Glory oli maalissa kolmas.

”Lähtö meni jopa paremmin mitä ennakkoon suunnittelin. Päästiin keulaan ja sain päästettyä Juhan (Utala) eteeni. Heti lopussa käännettyäni hevosen vapaalle radalle, tamma eteni todella hyvin”, Väre kommentoi radan voittajaseremonioissa.

Adannan omistaa Torilla tavataan Talli Laukaasta, jonka kimpanvetäjänä toimii hevosen kasvattanut Jenni Olander. Olander seurasi lähtöä kotonaan TotoTV:n välityksellä jännittynein mielin.

”Mielestäni se näytti jo ennen starttia todella hyvälle, mutta en kyllä uskaltanut edes toivoa lähdön menevän näin hyvin. Hienosti se kesti kovan avauksen”, puhelimitse tavoitettu Olander iloitsee.

”Loppusuoralla tuli kyllä huudettua”, Olander naurahtaa.

Karsinnassa Adanna oli hyvä toinen Jukka Torvisen ohjastamana. Finaaliin ohjastajaksi vaihtui valmentaja Väre.

”Olemme sanoneet Emmalle aiemminkin, että aja ’Armilla’ itse. Nyt Jukan valitessa finaalin ajettavaksi toisen hevosen Emma hyppäsi kyytiin ja on kyllä todella hienoa, kun hän ajoi tämän ykkösen”, Olander sanoo.

Voiton myötä Adannan voittosumma nousee yli 50 000 euron.

”Tämmöisestä hevosesta aina haaveilee. Kaikki on tämän kohdalla mennyt hyvin, ja oikeita asioita ovat kyllä Emma ja hoitaja Saara (Jaakonsaari) osanneet sille tehdä. Adanna on myös eettisesti ihana hevonen omistaa, koska menee radalla omasta halustaan.”

Adannan omistajaporukkaan kuuluu kuusi osakasta.

”Tässä on mukana minun isäni, Martti Ikonen ja Niilo Leppänen. Lisäksi mukana on muutama ystäväni. Paljon ollaan eri porukoilla kierretty startteja katsomassa paikan päällä. Vaikka Tammaderby-finaaliin ei päässyt yleisöä paikan päälle, lähdettiin Jyväskylästä kannustamaan ’Armia’ Vermoon aidan taakse ja oltiin hotellissa yötä”, Olander kertoo.

”Varmasti jonkinlaiset juhlat järjestetään tämän voitonkunniaksi. Olemme usein uhkailleet ison voiton tullessa tapaavamme torilla, niin ehkä se pitää nyt toteuttaa” hän nauraa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Montekypärät-kilpasarja päättyi tänään. Kilpasarjan lopulta voitti 23-vuotias Heta Huuskola. Viimeisen osalähdön voittoa Huuskola pääsi juhlistamaan isänsä Jukan (Huuskola) valmentamalla Bravo Sencellolla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi