Vuoden 2023 Jalostuskuvasto saapuu tilaajille lähipäivinä.
Vuoden 2023 Jalostuskuvasto saapuu tilaajille lähipäivinä.Kuva: Johanna Heinonen

Aito ja alkuperäinen – Jalostuskuvasto on ilmestynyt

Hevosurheilun vuoden 2023 Jalostuskuvasto sisältää tuttuun tapaan kasvattajien haastatteluja, ruokinta-asiaa, biologiaa ja historiaa. Sekä tietysti maan laajimman kattauksen ori-ilmoituksia.

Kevään tulon aistii pitenevistä päivistä ja siitä, että pian postilaatikossa odottaa Hevosurheilun Jalostuskuvasto. Niihin Lehtipisteisiin, jotka ovat kuvastoa tilanneet myyntiin, ovat lehdet saapuneet pääsääntöisesti eilen. Tilaajille kuvaston odotetaan tulevan tämän viikon aikana. AKT:n lakko ja siihen liittyneet tukilakot saattavat vielä vaikuttaa kuvaston jakeluun jonkin verran. Digiversio on kuitenkin tilaajien luettavissa jo nyt. Klikkaa tänne ja valitse "muut julkaisut". Mikäli tilaukseen sisältyy myös kuvasto, avautuu se luettavaksi näköislehden tapaan.

Tänä vuonna kuvasto sisältää tuhdisti jalostusasiaa niin meiltä kuin maailmalta. Toimittaja Harri Lind vieraili Riina Rekilän luona, jonka Wania-kasvatit ovat parin viime vuoden aikana nousseet ryminällä koko raviurheilevan Euroopan tietoisuuteen. Eläinlääkärinä, ohjastajana ja valmentajana toimiva Rekilä on oppinut luottamaan omaan näkemykseensä ja kokemukseensa myös hevoskasvatuksessa. Jalostuskuvaston laajassa haastattelussa hän painottaa erityisesti siitostamman valinnan tärkeyttä.

Hevosurheilu piipahti myös Vuoden kasvattajaksi valitun Isto Mäki-Tulokkaan luona, joka kasvattaa Comery-hevosia pienimuotoisesti mutta tavoitteellisesti. Viime vuoden ikäluokkatähti Aurora Comery nosti Mäki-Tulokkaan kasvatit vihdoin myös klassisten pokaalien kylkiin.

Artikkelit istukan toiminnasta ja ternimaidon merkityksestä avaavat hevoskasvatuksen biologiaa. Käytännön ruokintakysymyksiin haetaan vastauksia useilta suomalaisilta eturivin kasvattajilta, jotka kaikki mainitsevat erityisesti erään rehun tärkeyden.

Kattava artikkeli Liuksialan kartanon historiasta ja uusista tiedoista suomenhevosen kantakirjaan liittyen avaa Suomen lähihistoriaa kiehtovasti. Niin tekee myös juttu V.T. Ajatuksen merkityksestä sekä nykyraviurheilulle että ratsujalostuksellekin.

Mielenkiintoinen on myös Global-hevosia kasvattavan ”sukutaulunörtin” Hans Nelénin tarina ja aivan omanlaisensa markkinointiajattelu. Global-varsat myydään yksityisessä huutokaupassa Ranskassa, jonne vieraat kutsutaan ja lennätetään paikalle tilauslennolla.

Isäoritilastot analyyseineen tarjoavat kättä pidempää orivalintoihin, ja kirsikkana kakun päällä löydät kuvastosta lähes kaikkien Suomessa astuvien ja tuontioriiden ilmoitukset.

Näköislehdet löydät täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi