Åke Svanstedt nousussa rikkaruohoepisodin jälkeen

Åke Svanstedt nousussa rikkaruohoepisodin jälkeen

Ruotsissa kannuksensa hankkinut Åke Svanstedt valtaa Pohjois-Amerikassa jalansijaa enemmän ja enemmän, mutta välillä oli vaikeampaa.

Svanstedtin Amerikan valloitus alkoi vuonna 2013. Viime kauteen mahtui kuitenkin ongelmia. Hevosia vaivasi mysteerinä pysytellyt ongelma.

”Verikokeista näkyi, ettei hevosilla ollut kaikki kohdallaan”, Svanstedt sanoo.

Tutkimukset osoittivat, että New Jerseyn tilalla kasvoi nurmikon seassa hevosille haitallista rikkaruohoa. Edessä oli maan muokkaus ja nurmikoiden istuttaminen uudelleen.

”Kova työ, mutta hevosten hyvinvointi on meille totta kai pääasia. Sen jälkeen verikokeet muuuttuivat puhtaiksi eikä siihen liittyen ole enää ilmennyt ongelmia.”

Svanstedt arvioi, että hänen tallinsa hevosenomistajista kolme neljännestä on edelleen ruotsalaisia, mutta hyvin sujuneet viime kilpailurupeamat ovat nostaneet valmentajan suosiota myös paikallisten keskuudessa.

”Amerikkalaisilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä tein Ruotsissa, he eivät tiedä mitään Ruotsista. Ainoa tapa saada lisää amerikkalaisia hevosenomistajia on saada hevoset pärjäämään täällä.”

Miten Åke Svanstedt arvioi tulevan kevään Elitloppet-näkymiä? Mitä Svanstedtin ykkösmiehen paikalta lähtevä Björn Norén kertoo tulevansa kaipaamaan amerikkalaisesta raviurheilusta eniten? Kenen suomalaisen Svanstedt toivoo tapaavansa pian? Keskiviikon Hevosurheilu kertoo lisää.

Ajankohtaisissa uutisissa Hevosurheilu raportoi raviratojen hevoskuolemien taustoista Pohjanlahden molemmin puolin. Hevoselle ja sen valmentajalle tuomittiin kahden vuoden kilpailukielto, mistä on kyse? Millaiset ovat viisivuotiskauteensa valmistautuvan Jontte Boyn tuoreet hiittitiedot? Entä millaisia suunnitelmia Maarianhaminan raviradalla on Ruotsin raviurheilun keskusjärjestön suhteen?

Vielä on virtaa sarjassa tavataan Ruotsin valloittanut Asgaya, joka taas asuttaa tuttua syntymäkarsinaansa.

Toto65-viimevihjeet pureutuvat keskiviikon Vermon kierroksen muuttuneeseen tilanteeseen, kun Vitterin poisjäänti ankkurikohteesta muutti rivin luonteen täysin.

Tai osta näköislehti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi