AKT:n lakko aiheuttaa jakeluhäiriöitä - jalostuskuvastokin saattaa viivästyä

AKT:n lakko aiheuttaa jakeluhäiriöitä - jalostuskuvastokin saattaa viivästyä

Tämän viikon 7 oikein -lehti ei ilmestynyt kaikille tilaajille ajallaan lakon ja torstaina 16.2. alkaneiden Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n tukitoimien takia.

Hevosurheilun jalostuskuvaston postiinjättöpäivä on ensi maanantai 20. helmikuuta. Normaalisti sen pitäisi tulla tilaajille ensi viikon 8 aikana, mutta lakko saattaa jatkuessaan viivästyttää jakelua.

Mikäli lakossa ei päästä sopuun ennen maanantaita, niin muiden kuin aamuyön varhaisjakelussa kulkevien lehtien toimitukset viivästyvät arviomme mukaan viikosta kahteen, Posti tiedottaa.

"Jos lakko taas päättyy viikonlopun aikana, niin maanantaista eteenpäin postiinjätettyjen erien osalta toimitaan normaalin palvelulupauksen mukaisesti."

Postin perjantaisen arvion mukaan

• lakon aikana lähetettyjen pakettien toimitukset viivästyvät 5 päivästä viikkoon. Viive johtuu niiden väliaikaisesta varastoinnista ja siihen liittyvän suman purkamisesta.

• lakon aikana lähetettyjen kirjeiden ja muiden kuin aamuyön varhaisjakelussa kulkevien lehtien toimitukset viivästyvät arviomme mukaan viikosta kahteen. Pidempi viive johtuu siitä, että kirjeiden vastaanottajia on merkittävästi enemmän valtakunnallisesti.

• lakon jälkeen lähetettävät paketit kulkevat pääsääntöisesti normaalisti. Pieniä häiriöitä voi olla vielä muutamana päivänä lakon päättymisen jälkeen.

• varhaisjakeluna jaettavat sanomalehdet kulkevat lähtökohtaisesti normaalisti, joitain pieniä paikallisia häiriöitä voi olla

• rahtikuljetukset viivästyvät noin viikon

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät lähetykset on rajattu lakon ulkopuolelle ja ne pyritään toimittamaan perille normaalissa aikataulussa.

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä lähetyksiä ovat muun muassa terveydenhuoltoon liittyvät lähetykset (verilähetykset ja laboratoriolähetykset) sekä ateriakuljetukset (koulut, päiväkodit, vanhusten aterioiden laitos- ja kotiinkuljetukset).

AKT:n lakko aiheuttaa jakeluhäiriöitä - jalostuskuvastokin saattaa viivästyä
AKT:n lakko saattaa vaikeuttaa lehtipostin kulkua

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi