Al E.Gador Zet - Erkki-Pekka Mäkinen on vauhdikas kaksikko.
Al E.Gador Zet - Erkki-Pekka Mäkinen on vauhdikas kaksikko.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Al E.Gador Zet ei jättänyt mitään sattuman varaan

Erkki-Pekka Mäkisellä ja Al E.Gador Zetillä vaikutti olevan kiire uudenvuoden viettoon Forssan Toto5-avauskohteessa. Keulassa höyrynnyt valjakko kesti reippaan matkavauhdin, eikä muilla ollut lopulta turvan koputtamista voiton suhteen.

Toto5-1: Erkki-Pekka Mäkinen kaasutteli heti startista eteenpäin Al E.Gador Zetin kanssa. Kaksikko painui nopeasti ohi pelisuosikki Black Ice Boostin, eikä jäänyt odottelemaan sen jälkeen muita. Al E.Gador Zet kiskoi avauslenkin 15,0-kyydillä, ja kirilenkin alussa se johti muita jo 40 metrillä.

Kolmannella puolikkaalla Al E.Gador Zet vielä kiristi tahtiaan aavistuksen, eikä sen vauhti juurikaan lopussa hiipunut, jolloin se voitti ylivoimaisesti ennen Black Ice Boostia ja tauolta palannutta Heavy Beatiä.

”Tää tykkää mennä lujaa, eikä tykkää yhtään jos hillitsee”, Erkki-Pekka Mäkinen kertoi suojatistaan. ”Se haluaa palvella kaveriaan 110 prosenttisesti, kun kaikki on sillä kunnossa. Mielestäni oli sopiva lähtö tänään, että oli hyvä vastus, joten ei ollut ongelmia tänään.”

Al E.Gador Zet otti kauden kolmannen ja uransa 12. voiton mukavalla talvituloksella 15,2a/2140 metriä. Kyseessä oli lähdön kakkossuosikki.

Toto5-2: Seppo Markkulan optimistinen ajo Grainfield Emman rattailla palkittiin ykköstilalla.

Paalupaikalta matkaan lähtenyt Grainfield Emma piti keulapaikastaan kiinni, kun selkeä pelipohja Si Lucky tuli nopeasti kiihdytyksen jälkeen kyselemään paikkaan itselleen. Avauslenkki mentiin edellä mainittujen sallimana rauhassa, mutta toisen kierros pisteltiin jo 17,0-lukemiin.

Si Lucky alkoi olla jo loppukaarteessa hankaluuksissa, eikä pysynyt enää keulavaljakon tahdissa, joka voitti helposti ennen Hila's Eltonia ja Deal Boostia. 

Minna Rampa valmentaa Grainfield Emmaa, joka voitti nyt ensimmäistä kertaa totoraveissa. Nelivuotiaan tamman 2640 metrin kisan voitto tuli ajalla 19,1.

"Oikein mukavan tuntuinen hevonen, joka menee puolitehoilla vielä, joten piti muistutella matkalla, mutta hyvin jaksaa mennä. Hevosella paljon varaa vielä, kun lyö kaikki peliin", voittajaan ensimmäistä kertaa tuntumaa ottanut Seppo Markkula näki.

Toto5-3: Jälleen voitti Seppo Markkula, tällä kertaa ajokkina oli ykkösnumerolla auton takaa kiihdyttänyt Daisy Nash.

Daisy Nash torjui kiihdytyksessä Eugene Webin, eikä mieluista selkää tullut tarjolle, jolloin Daisy Nash ravasi keulassa.

Anniina Lindforsin valmentama Daisy Nash sai etusuoralla Zirkonia Comeryn tuntumaansa toiselle radalle, mutta se ei pystynyt haastamaan keulahevosta tosissaan. Daisy Nash piti varmaan voittoon, kun takana matkannut Exceptional jäi paineissaan vaille kiritilaa.

"Hevonen lähti hyvin liikkeelle, ja tuli sellainen hevonen rinnalle, etten halunnut laskea eteen, jolloin piti päästää menemään", Seppo Markkula aloitti. "Harri (Koivunen) oli takana, ja hänen hevonen hyvävoimainen. Tämäkään ei lähtenyt alta pois, kun painoi matkalla. Daisy Nash oli väsynyt, mutta piti varmaan voittoon."

Daisy Nashin kauden ja samalla uran kolmas voitto tuli täyden matkan tuloksella 16,5a.

Expectional oli niukasti toinen ennen Zirkonia Comeryä.

Toto5-4: Tammojen tasoitusajossa saatiin kierroksen ensimmäinen suosikkivoittaja, kun Double Revenge oli etevin.

Carbon Crystal oli keulanimi aluksi, mutta kun takamatkalta startannut tallikaveri Double Revenge kiersi rinnalle toisella puolikkaalla, vaihtui vetojuhta luonnollisesti.

Olli Koivusen ohjastama Rose Coger löi lopussa kiilaa Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavien välissä, mutta hopeasijaa korkeammalle se ei Double Revengen jälkeen yltänyt.

"Takasuoralla näin, että Ari on keulassa ja arvelin, että keula siltä saadaan. Lähtö otettiin varman päälle, kun eka kurvi tällä aina vaikeaa. Hevonen oli muuten hyväntuntuinen koko päivän, joten hyvillä mielin lähdettiin lähtöä ajamaan", Antti Teivainen sanaili.

Double Revengen kauden toinen tikku tuli tuloksella 15,9/2160 metriä.

Toto5-5: Vuosikymmenen viimeinen ravilähtö meni Harri Koivusen ohjastamalle ja valmentamalle Oilsheikille.

Oilsheik matkasi keulassa ravanneen Moonlight Awsomen takana. Sata metriä maaliin pääsi Oilsheik nousemaan toiselle vapaalle radalle, josta kiri niukkaan mutta hallittuun voittoon nelossuosikkina ajalla  16,5a/1640 metriä.

"Mielelläni keulastakin olisin ajanut, mutta ei ollut likikään, että olisi pystynyt niitä pitämään. Hyvä hevonen saatiin eteen, ja peukut pystyyn, että saadaan tilaa. Tilaa kun tuli, heti tuntui voittajan voimat olevan", Harri Koivunen tiesi.

Ranch Pronto oli toinen ja Moonlight Awsome piti pronssille. Kuumimmista pelihevosista War Paint laukkasi lähtöön ja myöhemmin uudestaan. Cape's Caviarille laukka tuli maalisuoralla, mutta aivan kärkisijaa siihen ei palanut.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi