Niko Jokelan valmennettavat ovat kilpailleet tänä vuonna kolmesti. Careless Guy on tuonut talliin kaksi voittoa, ja perjantaina onnistui Xet Diablo.
Niko Jokelan valmennettavat ovat kilpailleet tänä vuonna kolmesti. Careless Guy on tuonut talliin kaksi voittoa, ja perjantaina onnistui Xet Diablo.Kuva: Anu Leppänen

Aloitti loistoesityksellä Suomessa - Niko Jokelan kausi valmentajana on käynnistynyt sataprosenttisesti

Seinäjoen puolivaikeaksi äityneen Toto5-pelin avauskohde meni Korpimäki Stablen omistaman Xet Diablon nimiin.

Xet Diablo on Infinitifin 6-vuotias poika. Se oli ollut Ruotsissa ensin Peter Untersteinerin ja sittemmin poikansa Johan Untersteinerin valmennuksessa. Ruuna oli kilpaillut ennen Suomeen tuloaan 17 kertaa ja laukkamerkintä näkyy peräti 11 kisan tuloksissa. Sillä on kuitenkin ilmiselvästi kykyjä, kun plakkarissa oli viisi voittoa ennen tätä iltaa.

Niko Jokelalla ruuna on ollut nyt noin kolme viikkoa. ”Xet Diablo oli meille tullessa hyvässä kunnossa, ja kun tiesin Ruotsin starttien perusteella sen tykkäävän mennä dödsistä, siitä myös ajoin”, hän kertoi radan voittajahaastattelussa. ”Kyseessä on jännittäjätyyppi, mutta tänään se pysyi rauhallisena. Ykkönen irtosi hienolla tyylillä ja hevosesta jäi hyvä kuva. Kilpailemista jatketaan harvakseltaan, pidemmät matkat tuntuvat sopivan sille erinomaisesti.”

Jokelalla on tältä vuodelta kolme starttia valmentajana, ja jokaisella kerralla hän on päässyt noutamaan voittajakukat.

Toisen Toto5-kohteen parhaimmaksi osoittautui Ville Koiviston ohjastama Björkeviking, joka käänsi kirikaistoille viimeisellä takasuoralla ja leiskautti nopeassa tahdissa keulille jatkaen ylivoimaiseksi ykköseksi.

Seuraavassa kohdelähdössä lähtölaukkansa mallikkaasti paikannut Count Marcel paiskasi lopussa niin ikään mainion juoksun tehneen pelisuosikki Rawitin edelle ja oli selityksittä koitoksen paras.

Pitkältä tauolta palannut Just A Flirt hoiti oman mittelönsä luokkahevosen elkein. Liki vastaavanlainen kuvaus pätee päätöskohteen korkanneen Stonecapes Topgunin kohdalla.

Nelivuotiaiden suomenhevosten SHKL Cupin karsintalähtö ajettiin Toto5-pelin ulkopuolella. Sen voitti Ahti Antti-Roikon valmentama ja ohjastama R.R. Popeda, joka hallitsi kilpailun tapahtumia lähdöstä maaliin. Costellon tyttären kilpailu-ura käynnistyi pari viikkoa sitten Oulussa ja se oli ollut etevin jo siellä.

Toto5-kohteiden jälkeen nähtiin vielä vähäisestä osallistujamäärästään huolimatta tasokas viisivuotislähtö suomenhevosille. Petri Laineen valmentama Siirin Valtsu oli jälleen omaa luokkaansa. Voitto oli oriille kuudes peräkkäinen.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 11 Xet Diablo, 20,52 %, 4,32 €

T5-2: 10 Björkeviking, 1,81 %, 93,39 €

T5-3: 4 Count Marcel, 6,15 %, 705,29 €

T5-4: 13 Just A Flirt, 41,22 %, 997,24 €

T5-5: 9 Stonecapes Topgun, 29,58 %, 1 859,42 €

Vaihto: 62 934,39 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi