Juhani Tapani ajoi valmentamansa St Helensinen uran avausvoittoon.
Juhani Tapani ajoi valmentamansa St Helensinen uran avausvoittoon.Kuva Olavi Ilmonen.

Alun vaikeuksista huolimatta avausvoittoon – ”Rentoutui vasta sitten juoksemaan”

Johtopaikka oli illan valttia T5-kohteissa. Nelivuotias St Helensine otti keulaan päästyään uran ensimmäisen täysosuman.

Pitkästä aikaa voittokantaan palannut Evaluate, kovinta kylmäverilähtöä hallinnut Kujanpään Jyräys ja eturivin paikan hyödyntänyt Piteraq hallitsivat jokainen lähtöään vuorenvarmasti keulasta.

Esa Holopainen ohjasti Kujanpään Jyräyksen lisäksi myös Adrastheen ykköseksi. Hienosti menestyneen Furiosan tallikaverin Holopainen kierrätti verkkaisessa matkavauhdissa keulahevosen rinnalle, mistä Adrasthee vastasi 11-kyytiä kupeelle kirineelle Suejedille.

Myös St Helensine oli keulasta haka 1.14-vauhtisella päätöstuhannella. Juhani Tapanin tammalle voitto oli uran ensimmäinen. Valmentajana Tapani palasi pitkästä aikaa voittajakehään, sillä edellinen kerta tapahtui loppuvuodesta 2020.

Useamman vuoden Vermossa vuokratallia pitänyt Juhani Tapani luopui kannattavuussyistä tallista maaliskuun lopussa. Tällä hetkellä orimattilalaisella on kaksi nuorempaa omakasvattia ja ainoana starttihevosena St Helensine, joka on hänen ja puolisonsa Anu Helinin yhteinen oma hevonen.

”St Helensine on mennyt viime aikoina selvästi parempaan suuntaan. Vielä kun oppisi menemään kunnolla toisten takana, niin se pärjäisi paremmin”, Juhani Tapani huomautti.

Tapanin mukaan tamman meneminen toisten takana on ollut usein ohdakkeista. Siksi johtopaikka oli sille iso etu.

”Hevonen on niin arka päästään, että vähänkin jos jotain radasta lentelee, niin se nakkelee sitä. Yleensä tamma lähtee hyvin, mutta nyt laukka oli alussa lähellä, eikä se meinannut oikein päästä rytmiin. Oli vähän vaikeuksia kurvissakin, kun se ei halunnut mennä.”

”Keulassa tamma rentoutui juoksemaan tosissaan. Halusin pitää päätöskierroksella tempoa, ettei rinnalla oleva päässyt ilmaiseksi korvalle. Kaikki mitä päähän mahtuu, on sinne laitettu. On pyritty ajamaan sillä toisten takana, ja ehkä se pikkuisen tepsii, mutta ei vielä tarpeeksi.”

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 4 Evaluate, 11,23%, 7,92

T5-2: 2 St Helensine, 22,23%, 24,56

T5-3: 3 Kujanpään Jyräys, 34,69%, 41,80

T5-4: 6 Piteraq, 63,04%, 45,21

T5-5: 5 Adrasthee, 14,20%, 74,29

Vaihto 75 170,46

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi