Kari Rosimon kuskaama Always Ready irtosi selvään voittoon.
Kari Rosimon kuskaama Always Ready irtosi selvään voittoon.Kuva: Pekka Salonen

Always Ready häikäisi Glenn Kosmos Memorialissa – myös oriin tallikaveria juhlittiin

Hannu Laakkosen valmennettavat tekivät loistoreissun Vermon keskiviikkoajoihin, kun sekä Always Ready että Knows Best voittivat lähtönsä. Kumpikin voittajista on ML Stable Oy:n omistama ja kasvattama.

Glenn Kosmos Memorialissa oli ennen lähtöä ilmoille heitetty monenlaisia juoksunkulkukaavailuja, mutta harvempi osasi ennustaa kymppinumerolla matkaan lähteneen American Heron täräyttävän takarivistä Combatant Motionin takaa läpi ja keulapaikalle.

Viime juoksunsa Turussa keulasta loistojuoksulla voittaneen American Heron osakkeet nousivat keulaan pääsyn myötä, mutta tällä kertaa kärkipaikka ei ollut avain onneen – siitä huolen piti kiihdytyksen jälkeen rinnalle kiertänyt kaksikko Always ReadyKari Rosimo.

Always Ready antoi American Herolle painetta rajusti viimeisellä takasuoralla. Kolmas puolikas hurjasteltiin 10,9-vauhdilla, Always Ready hankki otteen ja lipui parhaaksi todella vakuuttavan esityksen päätteeksi.

”Hevonen oli oikein loistava. Sitä vähän mietittiin, kun starttiväli oli näin lyhyt, mutta näkyi sopivan hyvin tälle hevoselle”, Kari Rosimo kertoi viimeksi lauantaina St. Legerissä kisanneesta voittajasta.

Always Ready vei 10 000 euron ykköspalkinnon 2120 metrin voittotuloksella 12,9a.

”Todella hyvältä tuntuu”, ML Stable Oy:n takaa löytyvä Mikko Laakkonen aloitti Vermon haastattelussa. ”Always Ready oli Porissa pikkupettymys, näki, että se oli pikkuisen tukkoinen. Nyt se oli paljon parempi. Tuntuu hienolta, kun tämä on perinteinen lähtö, ja itse olen nähnyt Glenn Kosmoksen livenä juoksevan ja käynyt aikoinaan siellä Haimoon tallilla katsomassa hevosta, että oikein hieno fiilis on!”

Tapio Perttusen suojatti Slippery Runway kiri hopealle ennen Raskolnikov Fridoa.

Knows Bestin voitto enintään 150 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa täydensi Laakkosten ja Kari Rosimon illan. Radalta 12 startannut 5-vuotias ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, kun kärkihevoset sortuivat ylikovaan matkavauhtiin alkumatkasta.

”Lähinnä lähdettiin rahasijaa hakemaan, kun lähtöpaikka oli noin synkkä”, Kari Rosimo myönsi, ettei ennakkoon ollut suuria odotuksia Knows Bestin kanssa. ”Hevonen oli lopussakin voimissaan, se on vähän sellainen, että jää kaveriaan vartomaan, mutta helppo voitto oli kuitenkin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi