Teemu Keskitalo pääsee amatööriohjastajien SM-kisan huipennukseen hyvistä asetelmista.
Teemu Keskitalo pääsee amatööriohjastajien SM-kisan huipennukseen hyvistä asetelmista.Kuva: Anu Leppänen

Amatööriohjastajien Suomen mestari ratkeaa tiistaina – Keskitalo janoaa hyvitystä

Viime vuonna amatööriohjastajien SM-kisassa toiseksi sijoittunut Teemu Keskitalo lähtee jahtaamaan mestaruutta jaetulta kärkisijalta.

Amatööriohjastajien SM-finaali huipentuu tiistai-iltana Kuopiossa. Finaalien ensimmäiset osalähdöt ajettiin sunnuntaina Ylivieskassa, eivätkä asetelmat voisi juuri jännittävämmät olla. Kärkipaikan jakaa tasapistein kolme kuskia, sillä Teemu Keskitalo, Ville Koivisto ja Jani Suonperä ovat kaikki kasanneet 39 pistettä.

Viime vuonna mestariksi ohjasti jo neljättä kertaa Janne Räisänen, joka on tällä hetkellä kisassa kuudentena 29 pisteellä. Hopeaa pokkasi Keskitalo, joka menetti Suomen mestaruuden tultuaan yhdessä finaalin osakilpailussa hylätyksi Fade To Blackin kanssa neljänneltä sijalta.

Harmitusta nosti entisestään se, että hän olisi vielä noussut mestariksi voittamalla viimeisen osakilpailun, mutta Keskitalon ohjastama Fade To Black ajautui neljännelle radalle viimeisessä kurvissa, kun Jani Suonperä nosti Fight Backin ahtaasti toisesta ulkoa kolmannelle. Lopulta Fade To Black jäi toiseksi, eikä Keskitalo saavuttanut mestaruutta.

”Olisin voittanut kisan ylivoimaisesti, mutta kävi tuomarivirhe, kun hylkäsivät minut. Valitin tuomiosta myöhemmin, ja se muutettiinkin, mutta mestaria ei vaihdettu enää”, Keskitalo harmittelee.

”Tietysti se vähän vielä kaivelee, mutta ne ovat vanhoja asioita, jotka pitää unohtaa. Kaikki tekevät virheitä. Viime vuonna kävi sillä tavalla, mutta toivotaan, että tänä vuonna on parempi linja, ettei niin kävisi kenellekään, vaan mestaruus ratkaistaan ajamalla. ”

Tämän vuoden runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Keskitalo on voittanut jo kertaalleen amatööriohjastajien Suomen mestaruuden. Se tapahtui vuonna 2014, ja seuraavana vuonna hän ajoi myös amatööriohjastajien Euroopan mestariksi.

Toista SM-titteliään hän lähtee tavoittelemaan positiivisella mielellä.

”Tasaista vääntöä on. Itsellä meni Ylivieskassa yli odotusten, joten Kuopioon pääsen hyvästä tilanteesta. Siellä on ihan asialliset hevoset, joilla koitetaan saada parhaat mahdolliset sijat. Lähden kamppailemaan mestaruudesta. Vaikka kärki on tasainen, kaikilla on vielä mahdollisuudet.”

Tiistain parhaaksi menestyssaumaksi Keskitalo arvioi illan neljännessä lähdössä kilpailevan Murder Miken. Kasiradalta starttaava ruuna on luotettu Toto5-pelin avauskohteen suosikiksi.

”Onhan se näyttänyt olevansa huippuhevonen. Siltä pitää odottaa hyvää suoritusta, mutta kasirata ja viime kerran laukka nostavat kysymysmerkkejä ilmoille, että mikä on päivän vire. En ole vielä valmentajan kanssa jutellut, mistä viimekertainen johtui.”

Keskitalo korostaa amatööriohjastajien SM-kisan olevan tärkeä näytön paikka monelle kuskille. Hän näkee kisan toimineen ponnahduslautana myös omalla ohjastajaurallaan.

”Tässä saa näkyvyyttä ja pääsee ajamaan lähtöjä samantasoisia kuskeja vastaan.”

Keskitalo on ohjastanut tänä vuonna 280 starttia, joista voittoihin on päättynyt 16. Viime vuonna täysosumia kertyi 22.

Vaikka ajatus raviurheilusta ammattina houkuttelee, ei se ainakaan tällä hetkellä ole ajankohtaista. Kesällä 30 vuotta täyttäneen Keskitalon päätyö on rakennusalalla.

”Tilanteen mukaan mennään. Kivaahan se olisi, jos tätä ammatikseen pystyisi tekemään. Ohjastajia on kuitenkin paljon, joten valikoimaa riittää sen osalta. Aika näyttää, miten jalkaa saa oven väliin ohjastajamarkkinoilla. Tykkään myös valmentamisesta.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi