Amazing Soul ja Jukka Kinnunen kuvattuna Porin Toto76-raveissa huhtikuussa 2017.
Amazing Soul ja Jukka Kinnunen kuvattuna Porin Toto76-raveissa huhtikuussa 2017.Kuva: Jarno Unkuri

Amazing Soulin varsominen päättyi surullisesti – ”Loppuun asti yritimme”

Huipputamman varsa oli väärässä asennossa, eikä sitä pystytty pelastamaan kovasta yrityksestä huolimatta.

Viime päivät ovat olleet Jukka Kinnuselle melkoista tunteiden vuoristorataa. Vielä alkuviikosta hän odotti innoissaan lähes 350 000 euroa kilpaurallaan tienanneen Amazing Soulin toista varsaa syntyväksi. Perjantaina hän vastaa puhelimeen huomattavasti synkemmissä tunnelmissa.

”Varsa oli väärässä asennossa. Ei siinä voitu muuta kuin yrittää pelastaa tamma. Ilmeisesti siellä on ollut napanuora kiristyksissä, niin varsalla on loppunut hapenotto. Tunsin pulssin lyövän kolmesti, sitten se oli siinä. Yritin nopeasti antaa sydänhierontaa, mutta ei se vastannut siihen. Lääkärikin yritti vielä, mutta ei siinä ollut mitään elonmerkkejä. Loppuun asti yritimme”, Kinnunen sanoo murheellisena.

”Oli kovan työn takana, että varsa saatiin pois. Onneksi tamma pelastui, mutta kun sitä katsoo, silläkään ei ole ihan maailma mallillaan. Se on nyt sulfakuurilla.”

Kinnunen kuvailee RC Royaltyn jälkeläisen olleen ulkonäöltään musta hurmuri.

”Se oli varmaan yhtä pitkäjalkainen kuin ensimmäinen varsakin, jumalattomat raajat.”

Huipputammalla on muutenkin ollut runsaasti epäonnea varsomisissa. Amazing Soulin ainoa varsa on viime vuonna syntynyt ori Rifleman. Sen tilanne tuo kuitenkin positiivisen äänensävyn Kinnusen puheeseen.

”Se on hieno varsa. Onneksi on kaksi naamaa, mistä tulee iloiseksi, kun tulee talliin. Kaikki hevoset ovat samanarvoisia, mutta varsa on jo neljättä polvea meillä.”

Vaikka tunnelmat ovat tällä hetkellä raskaat, jaksaa Kinnunen uskoa valoisaan huomiseen.

"Elämä voittaa jossain vaiheessa. Mutta on tämä niin raaka ja raadollinen laji", hän huokaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi