Kuvan nuori American Hero ja konkari Hotshot Luca toivat Pekka Korven talliin kaksoisvoiton Suurmestaruusajossa. Kuvassa kärryillä Antti Teivainen.
Kuvan nuori American Hero ja konkari Hotshot Luca toivat Pekka Korven talliin kaksoisvoiton Suurmestaruusajossa. Kuvassa kärryillä Antti Teivainen.Kuva: Anu Leppänen

American Hero paineli hurjana Suurmestaruuteen - Pekka Korven talliin kaksoisvoitto

American Hero vei Suurmestaruuden, mutta ei saanut mitään ilmaiseksi. Hotshot Luca täydensi Korven tallin menestyksen.

Lämminveristen Suurmestaruuajossa taisteltiin joka sentistä ja mitattiin hevosten sitkeyttä. Tulisessa kiihdytyksessä American Hero iski keulaan Le Gros Bill vierellään ja avauspuolikas mentiin 11,0. Vauhdissa ei arkailtu koko matkalla, kun Le Gros Bill painosti ja American Hero piti tiukasti paikastaan kiinni. Loppusuoralla American Herolla näytti fysiikkaansa ja puristi vielä kaulaa antaen muiden otella jälkimmäisistä sijoista. Hotshot Luca kiri ulkoa nippa nappa toiseksi tuoden Korven talliin kaksoisvoiton, kun Le Gros Bill oli urhea kolmas.

Pekka Korven valmentama ja ohjastama American Heron voittoaika oli 12,7, mikä oli varsin kova kurakeliin. Ennen lähtöä satoi runsaasti, mikä luonnollisesti teki suorituksista raskaampia.

Omistajaporukasta paikan päällä oli muutamia, ja kimpanjäsen Toni Sarkama kiteytti iloisia tunnelmia.

”Ollaan vähän sekaisin voitosta ja ihan märkinä, kun piti ulos mennä, tässä kuivatellaan”, hän naurahti. ”Tietysti se huoletti, kun olosuhteet olivat niin kosteat. Kiihdytys oli melkoinen, mutta hevonen on saanut tarvittavaa kovuutta ja tehnyt viime aikoina monta hyvää juoksua, joten uskoin ja toivoin, että se kestää sen.”

Kuten monesti, ratkaisevaa kovassa kilpailussa oli se, että hevonen sai keulapaikan.

”Ruuna sai sen kuitenkin aika helposti, mikä helpotti niin, ettei tarvinnut ekoja satoja metrejä revittää täyttä kovaa. Se merkitsee paljon, näitä lähtöjä on vaikea voittaa muualta, ainakaan johtavan rinnalta. Keula oli tänään voiton avain.”

Sarkama kiitteli hevosensa hyviä ominaisuuksia, joita se on näyttänyt jo löytyvän monia.

”American Hero on lähtönopea ja ravivarma, ei ole ikinä laukannut kilpailutilanteessa. On hyvän hevosen merkki, että pystyy avaamaan kovaa ja tarvittaessa rauhoittamaan vauhtia, ja lisäksi tämä pystyy ottamaan toisen spurtin.”

Valmentaja päättää kilpailuttamisesta, mutta Sarkama ounasteli tulevasta kilpailuohjelmasta jotakin.

”Koska ruuna on Suomessa syntynyt ja mennyt näin hyvin, tuntuisi loogiselta, että Suomen mestaruudessa Vermossa saatettaisi kokeilla. Mutta Pekka päättää 100 prosenttisesti tästä.”

Omistajilla oli hilpeä tunnelma, mutta suunnitelmat illalle vielä auki.

”Fiilis on aika epätodellinen, kun alkukeväästä juostiin rahasarjoja ja nyt voitettiin Suomen kovimmat hevoset. Ei sitä oikein tajua, että voitettiin Le Gros Bill. Jotenkin tätä juhlistetaan, mutta vielä mietimme, miten.”

Related Stories

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi