Ämpärin kanssa kuvassa ohjastuksesta vastannut Antti Teivainen sekä ruunan valmennustiimiin kuuluva Vihtori Vuorenmaa.
Ämpärin kanssa kuvassa ohjastuksesta vastannut Antti Teivainen sekä ruunan valmennustiimiin kuuluva Vihtori Vuorenmaa.Kuva: Pekka Salonen

Ämpäri valloitti Vermon ensi yrittämällä – Corazon Combo jatkoi uraansa puhtaalla pelillä

Lapualaisen Reijo Vuorenmaan valmentama ja omistama Ämpäri kilpaili ensimmäistä kertaa maamme pääradalla, eikä paremmin olisi tuloksellisesti voinut mennä. Pekka Korven talli oli Vermossa muuten vahvasti esillä.

Antti Teivaisen ohjastama Ämpäri lähti takamatkalta räväkästi liikkeelle. Valjakko eteni nopeasti vetämään toista juoksurataa. Ämpäri ei työnteosta huonoa tykännyt. Se jyräsi päätöspuolikkaan alussa ohi keulan Fransterin. Pertti Puikkosen ajama Hilding pyrki haastamaan, mutta haaveeksi Ämpärin lyöminen siltäkin muiden tavoin jäi.

”Hevoselle jäi vielä voimia varastoon”, Antti Teivainen vakuutteli voittajahaastattelussa. ”Vitosrata oli ainoa, että jos ravilla selvitetään se, lähdetään ajelemaan eteenpäin. En säikähtänyt, vaikka johtavan rinnalle jäätiin. Laput kun vetäisin, hyvin hevonen tsemppasi.”

Kotimatkaltaan tavoitettu Reijo Vuorenmaa oli syystäkin tyytyväinen.

”Vielä olisi reipas kolme tuntia kotiin, mutta nyt se matka vähän lyheni, kun Ämpäri tuli ensimmäisenä maaliin”, Reijo Vuorenmaa iloitsi.

Kari Viitalan kasvattama Ämpäri on omistaja-valmentajansa mukaan muuttunut tänä vuonna edukseen. Tuloksellisesti kolmen voiton vuosi on 10-vuotiaan uran toistaiseksi paras.

”Ämpäri on ollut varsasta asti nopea hevonen, ja sillä on hyvät geenit", Reijo Vuorenmaa jatkoi. "Se on ollut innokas painamaan naruille, ja sillä on ollut vaivoja. Sain sen Metsälän Taijalle tämän vuoden alusta. Hän ja Henna ratsastivat hevosella ja hoitivat sitä. He saivat sen rauhoittumaan. Nyt se on meillä ollut takaisin useamman kuukauden. Vihtori-pojan kanssa ollaan sitä treenattu ja uitettu. Ämpäriä voi nyt kotonakin hyvin treenata – se on vähän kuin eri hevonen käytyään siellä Taijalla."

Pekka Korven tallin juhlat jatkuivat

Toissa viikolla Pekka Korven valmennettaville napsahti sekä derbyvoitto, että Suomen mestaruus. Aivan samanlaisia titteleitä ei keskiviikkona ollut tarjolla, mutta kaksi voittoa Korven talliin päälähdöistä meni.

Kaksivuotiaiden Junnustartti-finaalissa Pekka Korven suojatti Corazon Combo jatkoi kolmen kisan jälkeen tappioitta. Varsalupaus otti keulapaikalta helpon voiton.

Isokengässä voittovääntö oli Korven treenattavien jäsentenvälinen. Suomen mestari American Hero sai maestron itsensä ajamana taipua keulasta hopealle, kun tallikaveri Hotshot Luca jyräsi rinnalta varmasti ohi.

Tammalähtö oli erittäin kirjava. Lopulta Terho Rautiainen pääsi tuulettamaan voittoa valmentamansa Pirttilän Olgan rattailla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi