An-Dorra ja Anna Hiltunen Lahden tammanäyttelyssä. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen
An-Dorra ja Anna Hiltunen Lahden tammanäyttelyssä. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

An-Dorra lämmitteli illan kilpailuun näyttelyssä: ”Näyttelen hevosia niin kauan kuin niitä on”

Jokimaan tammanäyttely oli houkutellut paikalle seitsemän laadukasta tammaa. Arvosteltavana käynyt An-Dorra yrittää päihittää kilpasiskot illan Tammachampionissa uudella balanssilla.

Jokimaan raviradalla järjestettiin aamupäivällä tammanäyttely, jossa arvosteltavana olivat muun muassa An-Dorra, Suven Sametti ja entinen raviliigatamma Grainfield Fanny.

Suomenhevostammoja arvosteltiin neljä: Suven Sametti, Bilettäjä, Suviruusuli ja Hyvännäköinen. Kaikki suomenhevostammat palkittiin I-palkinnolla. Varsattomia lämminveritammoja oli paikalla kaksi. Sekä An-Dorra että Grainfield Fanny saivat B-palkinnon. Jälkeläisarvosteltu Glimmerintheeye palkittiin AB-palkinnolla.

Etelä-Suomen hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Ninni Ala-Jääski on hyvin tyytyväinen näyttelypäivän antiin.

”Erittäin hienossa kunnossa ja hienosti esitettyjä tammoja. Kaikki olivat toimivia tarkastaa ja erittäin hyväluonteisia. Kaikki oli aivan priimaa. Yleisöä ei nyt ollut koronan takia paikalla, ainoastaan lautakunta ja hevosten taustavoimat”, Ala-Jääski sanoo.

Arvostelulautakunnan puheenjohtaja Outi Ruottinen kertoo arvostelleensa An-Dorran aiemmin varsanäyttelyssä, ja sen herättäneen ihastusta olemuksellaan silloinkin.

”Se teki vaikutuksen jo 2-vuotiaana urheilullisuudellaan, laatu oli nähtävissä jo silloin. An-Dorra on erittäin hyvärakenteinen ja lämminverisen jalostusohjesäännön mukainen hevonen. Siinä on urheiluhevosen leima ja se on hieno yksilö, ja sitä se on edelleen”, Ruottinen kommentoi.

An-Dorra sai pisteitä rungostaan 9,5, jaloista ja liikkeiden säännöllisyydestä 7, jalkaterveydestä 9 ja kavioista 7.

An-Dorran omistaja-valmentaja Reino Palomäki on kokenut näyttelyissäkävijä.

”Siellä saa ulkopuolisen näkemyksen hevosesta ja he mittaavat sen. Olen aina tykännyt näyttelyistä ja näyttelen hevosia niin kauan kuin minulla niitä on. Tai niin kauan kuin elän, hevosiahan minulla on kuollessakin”, Palomäki veistelee.

”Hyvin meni nytkin, hevonen käyttäytyi hienosti. Arvostelija kehui kovasti, että hienossa kunnossa näytellään, eikä tällaista hevosta välttämättä saa edes kerran vuoteen näytille.”

An-Dorra starttaa illalla Vermossa Tammachampionissa, mutta näyttelyssä esiintymisestä ei Palomäen mukaan ole tammalle haittaa.

”Yhdeksältä pääsi sisään ja ennen kymmentä päästiin jo pois. Hevonen oli välissä laitumella ja nyt Anna (hoitaja Anna Hiltunen) meni hakemaan sen, että lähdetään Vermoon”, Palomäki kuittaa.

Illan kilpailussa An-Dorralla on sukurasitetta menestymiseen, sillä sen emä An-Amanda voitti sekä Tammachampionin nelivuotiaana, että Tammaderbyn viisivuotiaana. Palomäki kuitenkin toppuuttelee menestysodotuksia.

”Meillä on rata 11 ja Pekalla (Korpi) kakkonen, niin taitaa olla unelmissa vain voitot. Mutta Dorra on nyt uudessa balanssissa: sillä on puolipyöreät alumiinit edessä, eikä se lyö enää vuohiseen eikä arista sitä, kun saatiin balanssi oikein kuntoon.”

Seuraavaksi An-Dorralla tähdätään Kymi GP –päivän nelivuotislähtöön ja heinäkuun alussa ajettavaan kotiradan Suur-Hollolaan. Varsantekopuuhatkin tammalla siintävät jo tulevaisuudessa.

”Viimeistään ensi kesänä tai seuraavana siemennetään. An-Amanda meni Tammaderbyn jälkeen 5-vuotiaana siitokseen ja sen kaikki kahdeksan varsaa ovat startanneita, voittaneita ja haamumailereita. Tammaan jää elinvoimaa, kun sitä ei ole kilpailuissa rasitettu ihan loppuun asti”, Palomäki paaluttaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi