An-Dorra murskaava Kasvattajakruunussa – Piece Of Hero kiri kärkeen
Antti Teivainen ja An-Dorra pudottivat muut kyydistä vauhdikkaalla päätöspuolikkaalla.Kuva: Terhi Piispa-Helisten

An-Dorra murskaava Kasvattajakruunussa – Piece Of Hero kiri kärkeen

4-vuotiaiden tammojen finaalista odotettiin kovaa kaksintaistoa, mutta siitä muodostui yhden hevosen show.

Heti kiihdytyksessä An-Dorra ja Antti Teivainen olivat terävinä. Kakkosradalta kiihdyttänyt kaksikko torjui ensimetreillä ulkopuolelta ohitusta yrittäneen Magical Princessin. Ripein oli kuitenkin Ava Di Emelin, joka leiskautti ykkösradalta keulaan. Hannu Torvinen ei kuitenkaan halunnut hurjastella An-Dorraa vastaan, vaan keulahevonen vaihtui nopeasti.

Toiselle ilman vetoapua jäi lähdön suosikki Magical Princess. Veljeään Pekka Korpea rattailla tuuranneen Ilkka Korven ajokilla ei kuitenkaan ollut kaikki kunnossa, sillä tähtitamma väsyi kauas muiden taakse jo toisen kierroksen alussa.

Pahimman kilpakumppanin epäonnistuessa, sai An-Dorra tehdä keulassa mieleisensä juoksun. Päätöspuolikkaalla se karkasi ylivoimaiseen voittoon, jonka myötä taustajoukkojen harmitus viime kerran flopista huuhtoutui varmasti pois.

”Vähän oli perhosia vatsassa, kun viime startti oli sellainen kuin oli”, kolme voittoa lauantaina ohjastanut Teivainen myönsi radan voittajahaastattelussa. ”Se jätti kysymysmerkkejä, mutta sen jälkeen, kun tulee tällainen täysosuma, niin ilohan on kaksinkertainen.”

Voittoisa ohjastaja sanoi huomanneensa heti kiihdytyksessä, että Magical Princess ei lähde niin lujaa kuin on totuttu näkemään.

”Ajattelin, että satsataan mekin lähtöön, että saadaan pidettyä se ulkopuolella. En tiedä, mikä siinä oli, mutta ei ollut varmaan Magical Princess normaali.”

Hevosen omistaja-valmentaja Reino Palomäki korosti voittajakehässä hoitaja Anna Hiltusen merkitystä An-Dorran päivittäisessä elämässä.

”Kun Anna lähtee pilttuusta, hevonen saa hermoromahduksen. Se osoittaa, että yhteistyö Annan ja An-Dorran välillä on niin syvä, että sitä ei kannata kenenkään rikkoa.”

An-Dorra päätti kautensa 38 000 euron arvoiseen voittoon, joka nosti supertamman vuosiansiot jo lähes 470 000 euroon.

Piece Of Hero kiri sisäkaistalta voittoon

Juha Utalan tallin hieno vire sai jatkoa 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaalissa. Hän itse ohjasti valmentamaansa Piece Of Herota, joka kiihtyi liukkaasti ykkösradalta. Lujaa lähti myös It’s Raining Men, joka tavoitteli johtopaikkaa, mutta ei pystynyt ohittamaan Utalan ajokkia.

Ensimmäisen kurvin ulkoratoja pitkin eteenpäin kaasutellut Consalvo ilmestyi ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle. Utalalle kelpasi kakkossuosikin selkä, joten johtonimi vaihtui. Consalvon siirryttyä kärkeen, jäi suosikki Mask Off toiselle ilman vetoapua.

Consalvo sai tiputtaa vauhtia keulapaikalla, joten sen olisi kuulunut taistella voitosta, mutta ori ei yltänyt lauantaina parhaimpaansa. Mask Off teki johtavan rinnalta sitkeän esityksen, mutta voitto karkasi senkin ulottumattomiin, kun Utala syöksyi Piece Of Heron kanssa open stretchiä pitkin kärkeen.

24 000 euron arvoinen voitto oli ruunan uran selvästi arvokkain.

”Lähdettiin varman päälle niin kovaa kuin päästiin. Saatiin pidettyä keulat. Ajatuksena oli ensin päästää menemään siitä, mutta Ari (Moilanen) tuli puolireippaasti vahvalla, hyvällä hevosella rinnalle, niin päätin ajaa takaa”, Utala kertasi taktisia kuvioita voittajahaastattelussa.

”Syksyä kohti hevonen on petrannut. Se on tehnyt hienon kauden, niin hienoa, että se sai tällaisen palkinnon.”

Piece Of Hero hyökkäsi open stretchiä pitkin arvovoittoon.
Piece Of Hero hyökkäsi open stretchiä pitkin arvovoittoon.Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 8 Pauhis, 53,44%, 0,47 euroa

T75-2: 2 Suven Sametti, 89,90%, 0,56 €

T75-3: 10 Astrum, 12,50%, 4,13 €

T75-4: 1 Piece Of Hero, 13,32%, 16,61 €

T75-5: 7 Way To Go, 21,88%, 29,21 €

T75-6: 1 Varoitus, 6,33%, 133,18 €

T75-7: 2 An-Dorra, 37,67%, 199,74 €

Voitto-osuudet:

7 oikein: 199,74 €

6 oikein: 4,81 €

Vaihto: 232 059,47 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi