Anna K. Gardenille toinen perättäinen täysosuma - "Eihän tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen"
Olli Koivunen ohjasti Metsämäen perjantairaveissa neljä voittoa.Kuva: Anu Leppänen

Anna K. Gardenille toinen perättäinen täysosuma - "Eihän tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen"

Turun perjantai-illan Toto5-ravit ajettiin läpi kuraisissa olosuhteissa. Yksi illan Toto5-voittajista oli Harri Koivusen valmentama Anna K. Garden tuloksella 18,4a/2100 metriä.

Toto5-pelin avauskohteena ravattiin enintään 6000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajo.

Olli Koivusen ohjastama suosikki Anna K. Garden oli heti kiihdytyksessä etevin karauttaen kakkosradalta keulapaikalle 14-vauhtisella avauspuolikkaalla. Se sai rauhoittaa kuraisissa olosuhteissa vauhtia mieleisekseen, ja ensimmäinen kierros mentiin aikaan 20,5. Lähdön kolmaskin puolikas mentiin vielä 20-kyytiä, mutta viimeisellä takasuoralla Miia Salmisen ajama Proven Dream iski pätkänopeudellaan ohi suosikin kärkipaikalle asti. Anna K. Garden ei tästä hätkähtänyt vaan kiri loppusuoralla hallitusti toiseen perättäiseen voittoonsa 15-vauhtisessa lopetuksessa.

Anna K. Gardenin omistaa Jukka Klang ja Harri Lempiäinen Naantalista.

”Komean juoksun tamma teki, joten eihän tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen ja nauttia menestymisestä”, puhelimitse tavoitettu Harri Lempiäinen iloitsi.

”Lähtö näytti jo ennakkoon aika sopivalta, joten pärjäämistä osattiin odotella”, Lempiäinen lisäsi voitto alla illan starttiin lähteneestä hevosestaan.

Klang ja Lempiäinen ostivat 3-vuotiaan Anna K. Gardenin itselleen syyskuun alussa.

”Etsittiin Jukan (Klang) kanssa meille aloittelevaa hevosta, joten olimme yhteydessä Koivusen talliin ja sieltä kuulimme tämän olevan myynnissä. Hannu Nivolan avustuksella saatiin sitten kaupat tammasta tehtyä”, Lempiäinen taustoittaa.

”Jukan kanssa olemme tutustuneet työelämän puolella ja sitä kautta löydetty tämä yhteinen harrastus. Meillä on omistuksessa myös yksi toinen varsa, joka toivottavasti sitten muutaman vuoden päästä pääsee radoille”, rakennusalalla päivätöikseen työskentelevä Lempiäinen lisää.

Lempiäinen pitää Anna K. Gardenia kyvykkäänä aloittelijana.

”Joka startin jälkeen se näyttää menevän eteenpäin. Eiliset Kymenlaakso-ajon karsinnat jätettiin väliin, kun tarkoitus on kehittää hevosta maltillisesti eteenpäin kohti ensi kauden lähtöjä.”

Lempiäinen on seurannut raveja aktiivisesti lähes koko elämänsä, mutta ensimmäisen hevosen hän osti vasta reilut viisi vuotta sitten.

”Aktiivisesti kun tuli seurattua lajia ja välillä pelailtua niin hevosenomistaminen oli seuraava askel raviurheilun parissa. Sieltä innostus omistamiseen on lähtenyt, eikä loppua näy”, hän naurahtaa.

Olli Koivunen ohjasti raveissa neljä voittoa. Muut voitot toivat isä-Harrin valmentamat Monsieur Nights, Macy S ja Stonecapes Ulrica.

Hannu Jokilan valmentama Masavesa oli päivän pääpelin toisen kohteen paras Henry M Bollströmin ajamana.

Mika Taittosen Truedream A.F.:n loppukiri siivitti sen kauden kolmanteen voittoon. Voittotulos oli 16,3ake.

Arna Ruohomäen ohjastama Gabriella La Renta vastasi kierroksen suurimmasta yllätyksestä napaten päätöskohteesta uransa neljännen täysosuman. 7-vuotiasta tammaa valmentaa Saku Ankelo.

Illan muut voittajat olivat Aliison/Jere Kiveinen, Isosalon Ilo/Ari Moilanen ja Tiptop Avenger/Susanna Visuri.

Ravien toisen lähdön vieneen Monsieur Nightsin lähtöä edelsivät ikävät tapahtumat Antti Teivaisen tipahdettua radan pintaan Golda Quuppan rattailta jäätyään voltissa kärryistään hakauksiin toisen osallistujan kanssa.

Teivainen ei tapahtuman jälkeen enää ohjastanut ravien lopuissa lähdöissä. Hevosurheilu-lehti ei tavoittanut häntä illan aikana, mutta ravien valvojana toiminut Petri Nurmi raportoi hänen selvinneen tietojen mukaan ilman suurempia vammoja.

Tilanteen aiheuttajaksi tulkittu Hannu Korven ohjastama ja valmentama All Change määrättiin rangaistuksena koelähtöön oltuaan vaarallinen kanssakilpailijoille.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 2 Anna K. Garden, 49,23 %, 1,24 €

Toto5-2: 6 Masavesa, 10,31 %, 10,58 €

Toto5-3: 3 Macy S, 74,12 %, 11,78 €

Toto5-4: 10 Truedream A.F., 13,81 %, 35,53 €

Toto5-5: 6 Gabriella La Renta, 4,05 %, 293,54 €

Vaihto: 61 869,90 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi