Jukka Torvinen on Anne Kankaan luottokuski. Credit To Loven kyydissä hän sai kääntää piiskansa hyvissä ajoin taaksepäin.
Jukka Torvinen on Anne Kankaan luottokuski. Credit To Loven kyydissä hän sai kääntää piiskansa hyvissä ajoin taaksepäin.Kuva: Pekka Salonen

Anne Kankaan valmennettavilla sataprosenttinen ilta Vermossa – ”Kyllä nyt on aika hyvät fiilikset!”

Harrastajavalmentaja Anne Kangas teki Nurmijärveltä tuhoisan iskun Vermon keskiviikkoraveihin, kun kahdella treenattavalla tuli yhtä monta täysosumaa.

”Kyllä nyt on aika hyvät fiilikset! Meillä oli niin vaikeat lähtöpaikat, että kummankaan kohdalla oli vaikea uskoa voittoon ennakkoon – mutta hyvin kävi”, Anne Kangas iloitsi kotimatkallaan.

Motivated Second toi Anne Kankaalle illan ensimmäisen täysosuman valmentajana. Jukka Torvisen ajokki jyräsi parhaaksi tammalähdössä toiselta ilman selkää.

”Motivated Second on alisuorittanut koko kauden”, Anne Kangas harmitteli. ”Sillä on ollut hirveästi ongelmia. Kotona se on mennyt hyvin, mutta startissa on aina keksinyt jotain ongelmia. Se on lyönyt polviinsa ja välillä astunut läpi, sitten on tullut laukkoja, eikä sen mahakaan ole aina paras mahdollinen.”

Motivated Second ei ollut Vermon hitaissa olosuhteissa voitosta huolimatta terävimmillään.

”Tamma oli tänään kuulemma vähän laiska. Toivottavasti se piristyy ensi viikoksi, kun on alle viikon starttiväli. Se ei näyttänyt hirveästi puhaltavan katoksella, joten kaikki näytti olevan helppoa”, Anne Kangas kertoi osaomistamastaan tammasta.

Ravien päätöskohteessa napsahti Kankaalle toinen tikku. Credit To Love kisasi toisen kerran tallin väreissä, eikä sen kiriin pystynyt kanssakilpailijat ollenkaan vastaamaan.

”Credit To Love yllätti mutkin. Se sai hyvän juoksun ja tuli tosi kovaa lopussa. Toivottavasti se olisi nyt tulossa samalla tasolle kuin viime vuonna. Tämä tuntuisi sille, että kapasiteettia olisi paljon.”

Credit To Love ja Motivated Second jatkavat kisarupeamaansa tiistaina Teivossa.

”Hyvät lähtöpaikat ovat ja aika sopivannäköiset lähdöt, joten sinne lähdetään hyvillä mielin. Pärjäämään lähdetään sinne.”

Kankaan tallin tähti Peanuts ottaa tällä haavaa lunkisti.

”Siellä se viettää pihatossa lepohetkiä. Se saa olla kuukauden ihan rauhassa, ettei sen tarvitse tehdä mitään muuta kuin tarhailla. Sitten aletaan vähän taas treenaamaan.”

Anne Kankaalla on treeniloistallaan kymmenen hevosta. Varsoissa muhii kenties tulevaisuuden tähtiä.

”Siinä on muutamakin sellainen kiinnostava tapaus. Peanutsin 1,5-vuotias pikkuveli tuntuu aika hyvälle nyt. Kaksivuotiaissakin on ihan mukavantuntuisia tapauksia”, Anne Kangas kehui.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi