Antti Ala-Rantalan huutokauppaostos: 3-vuotias jenkki Redéniltä
Antti Ala-Rantalan hevoskimpoissa on imua. Uusin hankinta on 3-vuotias jenkki Magic I Am.Kuva: Anu Leppänen

Antti Ala-Rantalan huutokauppaostos: 3-vuotias jenkki Redéniltä

Antti Ala-Rantala huusi 80 000 dollaria varsana huutokaupassa maksaneen Magic I Amin (Kadabra) lauantai-iltana 60 000 Ruotsin kruunulla.

Magic I Am avasi uransa 30. elokuuta Rommessa ja meni täyden voltin 18,3, mutta jäi ensimmäisenä ilman rahaa. Lauantaina se myytiin Travera.nu:n huutokaupassa, johon osallistui toista kertaa – kotimatkalta Forssan menestyksekkäistä T75-raveista – Antti Ala-Rantala.

”Traveran huutokaupat ajoittuu vähän huonosti lauantai-iltaan, kun ajellaan yleensä 75-raveista kotiin. Nyt tein viikko sitten tunnukset ja huusin Torniosta kotiin ajellessa readycashlaista (Thellthemsebbe Sox), joka meni Vidgrénin Juhalle, ja paria muuta hevosta”, Ala-Rantala alustaa.

”Nyt ruvettiin Forssaan mennessä Nyrhisen Juhan ja Peräsalon Janin kanssa katteleen, mitä olisi tarjolla. Dwayne Zetiä huusin 150 000:een asti. Se nousi 200 000:een, mutta hirmusukuisen Magic I Amin sai yllättävän halvalla. Sillä on Amerikassa 09,9 kolmivuotiaana mennyt ja melkein 900 000 dollaria juossut täysveli ja paljon muitakin hyviä jälkeläisiä.”

”Samoissa 50-60 000:n sarjoissa Dwayne Zetin kanssa on monta muutakin tallin hevosta. Se olisi tehnyt kilpailuttamisesta hankalaa”, Ala-Rantala mainitsee.

Magic I Amin debyyttistarttia hän ei tuominnut, vaikka tavoitteellinen omistaja oli siitä ilmeisesti vetänyt siitä johtopäätöksiä.

”Hullun lujaa mentiin, ja ruuna juoksi ensimmäisen kierroksen kuolemanpaikalla. Jos se täällä nollasarjassa saman 18,3 menisi, niin kyllä se ainakin alkuun johonkin riittäisi”, tuleva valmentaja uskoo.

Kuten Ala-Rantalan hevosten yleensä, myös Magin I Amin ympärille koottiin kimppa.

”Se myytiin täyteen jo sunnuntai-iltana ja meni kaupaksi samalla lailla kuin Norjan peli (4-vuotias L.A.’s I Feel Good 12,2), joka tulee tänä iltana. Itelle jäi kummastakin vain 5 pinnaa, ja ottajia olisi ollut enemmänkin”, Ala-.Rantala kertoo.

”Porukat tykkää meidän kimppasysteemistä. Ajetaan kilpaa eikä seisoteta hevosia tallissa, ja koitetaan antaa hyvin tietoa – mm. ääniviestein ennen ja jälkeen starttien. Kunniapalkintoja jaetaan niin, että kaikille jää muistoja voittojuoksuista.”

Magic I Amin kyyti järjestyi nopeasti. Se tulee Suomeen Antti Veteläisen kyydillä Solvallan keskiviikkoraveista.

Kun pää on nyt Travera.nu:n suuntaan avattu, Ala-Rantala saatetaan nähdä ostajana toistekin. Pohjalainen luonne innostuu huutokaupoissa helposti.

”Ypäjällä olen käynyt vain kerran, joskus kymmenen vuotta sitten. Silloin lähdettiin ostamaan Ketolan Eskon kanssa yhtä varsaa, mutta kolme niitä tuli”, Antti Ala-Rantala nauraa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi