Antti Lehtisalo lähtee ehdolle Hippoksen puheenjohtajaksi.
Antti Lehtisalo lähtee ehdolle Hippoksen puheenjohtajaksi.Kuva Hevosurheilun arkisto

Antti Lehtisalo vahvisti ehdokkuutensa Hippoksen hallituksen puheenjohtajaksi

"Olen käytettävissä Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtajan tehtävään kaudella 2023-2024", Antti Lehtisalo tiedotti maanantaina aamupäivällä.

Suomen Hippoksen puheenjohtajaksi vuoden 2017 alusta lähtien valittu Antti Lehtisalo erosi tehtävästä keväällä 2018 tunnistusskandaalin seurauksena. Hänen kasvattamiaan varsoja oli tunnistettu jalostusohjesäännön vastaisesti ulkomailla.

"Keskeinen asia oli silloin, että erosin tehtävästä itse, koska olisin ollut esteellinen käsittelemään ja hoitamaan asiaa Hippoksen sisältä. Prosessin aikana ei Suomen Hippoksen hallituksesta tai valtuuskunnasta ilmaistu missään kohtaa luottamuspulaa vaan melkein päinvastoin", Antti Lehtisalo painottaa.

Nykyisen puheenjohtaja Kari Eriksson ilmoitti vastikään, ettei ole hakemassa jatkokaudelle. MT Hevoset uutisoi viime viikolla, ettei myöskään Juha Vidgrén asetu ehdolle. Suomen Hippoksen hallituksen jäsen Juha Lyyski kertoi samassa uutisessa harkitsevansa ehdokkuutta, mutta Lehtisalo vaikuttaa tässä vaiheessa selvältä suosikilta.

"Vaaliin on vielä 2 kuukautta aikaa, ja sillä asialla en ole päätäni vaivannut. Lähden ehdolle siitä näkökulmasta, miten minua on lähestytty, mutta jos joku toinen sopii tehtävään paremmin, suon sen hänelle mielihyvin. En lähde ehdolle ketään ihmistä tai toimijaa vastaan vaan kaikkien puolesta", Antti Lehtisalo linjaa.

Lue lisää Lehtisalon päätöksen taustoista keskiviikon Hevosurheilusta.

Joko olet Hevosurheilun tilaaja?

Korjaus 19.9. klo 12:40: Korjattu arkistokuvan vanha kuvateksti vastaamaan artikkelia.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi