Antti Pihlström takoo kovaa ohjastajastatistiikkaa. Arkistokuva: Hippos/Terhi Piispa-Helisten
Antti Pihlström takoo kovaa ohjastajastatistiikkaa. Arkistokuva: Hippos/Terhi Piispa-Helisten

Antti Pihlströmille Pilvenmäellä ensimmäinen voitto – "Piti vähän katsoa, uskaltaako tuulettaa…”

Jääkiekkoilija Antti Pihlström avasi ohjastajanuransa Peanutsilla kakkossijalla Mikkelissä toukokuussa ja sunnuntaina 11. heinäkuuta Forssan Pilvenmäellä oli ensimmäisen voiton vuoro.

Pihlström sai parkkeerattua Anne Kankaan valmentaman Lex Loyaltyn toiseen ulos Olli Koivusen toimiessa vetoapuna johtavan rinnalla Mei Tailla. Viimeisellä takasuoralla Pihlström nosti nelivuotiaan ruunan kolmannen radan kiertoon, ja se vastasi kyydittämällä kuskinsa makeaan voittoon.

”Se meni tosi hienosti. Sain selän eteen ja pääsin kääntämään kiriin takasuoralla. Olen ajellut Lex Loyaltylla Annen luona ja startannutkin, ja aika nätisti me ollaan yritetty antaa sille reissuja. Nyt ekan kerran tuli ohje, että ajetaan suoraan eteenpäin. Oli tiedossa, että hevonen on hyvällä mallilla. Se oli Lahdessa hyvä ja Vermossa tosi hyvä”, Pihlström jutteli.

Maalisuoralla Pihlströmin pää kääntyili moneen suuntaan, ja siihen hänellä on hyvä selitys:

”Piti vähän katsoa, uskaltaako tuulettaa ja missä muut hevoset menevät, ettei vaan tee itseään tyhmäksi. Kyllähän se hieno fiilis on, kun huomaa, että nyt se voitto tulee ja kenelläkään muulla ei pääse lähelle”, Pihlström fiilisteli.

Antti Pihlströmin statistiikka on komea: viidestä ajetusta startista saldona on yksi voitto ja neljä muuta totosijaa. Seuraava kilvanajokerta ei vielä lukkoon lyötynä.

”Katsotaan, mitä valmentaja keksii seuraavaksi. Kai tuolla Lex Loyaltylla joku startti voisi olla mahdollista ajaa”, Pihlström miettii.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi