Anything For You jyräsi hurjalla esityksellä Joensuu-ajon voittoon
Anything For You tsemppasi hienosti voittoon lauantain päälähdössä.Kuva: Anu Leppänen

Anything For You jyräsi hurjalla esityksellä Joensuu-ajon voittoon

Risto Airaksisen valmentama ruuna punnersi loistavasti johtavan rinnalta 10 000 euron arvoiseen voittoon.

Lauantain päälähdön kiihdytyksessä ei himmailtu, vaan alusta saakka mentiin urku auki. Maze Runner latasi kakkosradalta keulaan ja sai rinnalleen Anything For Youn, jonka rattailla Airaksinen ei tyytynyt paikkaansa, vaan vaati johtoasemaa itselleen. Avauspuolikas mentiinkin 08,5 –vauhtia.

Tempo pysyi jatkossakin reippaana, kun kilometrinkin kohdalla kellot näyttivät väliajaksi 10,5.

Viimeisessä kaarteessa voimansa loppuun säästänyt Grainfield Aiden näytti jo vyöryvän voittoon, mutta ruuna laukkasi yllättäen ulos voittotaistosta. Anything For You sen sijaan kaivoi vielä todellisen tsemppivaihteen ja jyräsi rinnalta ohi hyvän vastuksen tarjonneesta Maze Runnerista. Voittoaika oli 12,1ake. Toiseksi kiri T.Rex ja kolmanneksi alussa laukannut Super Schissel.

”Hevonen ei ollut oikein hyvällä ravilla nyt, kun otin kengät pois siltä. Se kyllä lähti auton takaa todella kovaa, mutta sitä piti tukea sata metriä ajettuna”, Airaksinen jutteli radan voittajahaastattelussa. ”Santtu (Raitala) on niin nuori mies, ettei hän muista minua ja vastasi koko matkan.”

Kokenut Airaksinen kertoi, ettei hätkähtänyt avauskilometrin hurjaa vauhti-iloittelua.

”Onhan hevosta kaksi vuotta treenattu. Tuon ikäinen hevonen kestää sen, se on vielä sitkeä hevonen, eikä ole koskaan jättänyt kesken. Tiukille meni lopussa. Onnittelin jo Korven Hannua, mutta hänen hevonen laukkasi ulkopuolelta. Se painoi vähän sisälle, ja minulta meinasi rata loppua kesken, niin hän korjasi omaa hevostaan, jonka jälkeen se laukkasi. Tuuriakin oli. Jäi niin paljon kaivelemaan loppusuoran laukka Suur-Hollolassa, että ajattelin, että käydään täällä näyttämässä.”

Hevosen omistaa Jaakko Kyrö, joka on myös kasvattanut ruunan yhdessä Tony Lindqvistin kanssa.

”Hän soitteli pari vuotta sitten ja kysyi, haluaisinko yrittää. Juttelin siitä Hannu Torvisen kanssa, hän sanoi, että ota ilman muuta, se on niin pystyvä hevonen. Ongelmia oli ollut todella paljon, mutta ollaan päästy hyvin eteenpäin.”

Toto75-pelin avanneessa enintään 125 000 euroa tienanneiden lämminveristen 1640 metrin kisassa Ossi Nurmosen treenaama Roberto Diver kiri takarivistäkin voittoon. Keulahevoset painelivat alun raikasta kyytiä, joten takaakin oli mahdollisuus nousta voittoon. Roberto Diver kiri loistavasti loppua ja löi tasaisessa voittotaistossa suosikki Lake’s Actionin.

Martti Kontkasen takavuosien huipputamma Heddi Bilto on saanut nimeään kantavan kisan Joensuun radalle. Voitto meni Tuomo Määttäsen talliin, kun Jasmine Zon nappasi ykkössijan ajalla 14,1ke.

Illan ylivoimaisimmasta voitosta vastasi Hannu Torvisen ohjastama Global Bring It On. Nelivuotiaan tamman loistoesitys täydensi Isto Kuisman lauantain, sillä valmentaja oli jo aiemmin juhlinut Amour Amikon voittoa, jonka ohjastajana toimi kolme voittoa Joensuussa narutellut Torvinen.

Antti Ala-Rantalan valmentaa Haukeli Expressen jatkoi mainioita esityksiään. Ruuna otti neljään viime starttiin kolmannen voittonsa, kun kuski käänsi sen viimeisellä takasuoralla kiriin sellaisella vauhdilla, että se eteni heittämällä keulaan. Siitä Haukeli Expressen hallitsi kisaa maaliin saakka vakuuttavalla tyylillä. Voittoaika oli 24,5ke.

Enintään 50 000 euroa tienanneiden läminveristen 2640 metrin kisassa nähtiin dramaattinen loppusuoran taisto, kun Othellos Magi pyrki torjumaan ulkopuolella puurtanutta Djokovicia. Johtohevonen laukkasi kuitenkin kesken voittomatsin, joten Tuomas Pakkasen ohjastama ruuna veti lopulta pidemmän korren. Voitto oli Einari Vidgren Oy:n omistaman hevosen kolmas tänä vuonna.

Aarne Rauman muistoajossa juhli tutut nimet. Hannu Torvinen ohjasti superori Parvelan Retun vaivattomaan voittoon, vaikka kierros ennen maalia matkaa kärkeen oli reilusti. Voitto oli Petri Laineen valmentamalle hevoselle jo viides peräkkäinen. Kaikkiaan megalahjakkuus on voittanut 36 startistaan 34.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi