Vuonna 2021 ohjastajakisan kärkikaksikko oli Hannu Torvinen ja Santtu Raitala.
Vuonna 2021 ohjastajakisan kärkikaksikko oli Hannu Torvinen ja Santtu Raitala.Kuva: Anu Leppänen

Arctic Challengen kuskit selvillä - "Ollaan erittäin tyytyväisiä kisan tämänvuotiseen kuskikattaukseen"

Arctic Challenge -ohjastajaottelu kilpaillaan 4. maaliskuuta Rovaniemen Toto75-päivän yhteydessä. Tänä vuonna kilpailussa on mukana ohjastajia niin Suomesta kuin ulkomailta.

Rovaniemen Mäntyvaaran raviradalla nähdään maaliskuun alussa kansainvälisiä vieraita, kun Arctic Challenge ohjastajakilpailuun Ruotsista osallistuvat tutut nimet Örjan Kihlström ja Daniel Redén. Ranskasta kilpailuun mukaan saapuu yli 2700 voittoa urallaan ajanut Yannick Briand ja Irlannista Sean Kane, joka on ehdottomasti kilpailun eksoottisin osallistuja. Kane on voittanut urallaan Irlannin ohjastajamestaruuden viidesti.

"Ollaan erittäin tyytyväisiä kisan tämänvuotiseen kuskikattaukseen", Arctic Challenge -ohjastajakisan promoottorina toimiva Tapio "Tappi" Hoikka kertoo.

"Redén ja Kihlström ovat tosi kovia nimiä. Sean Kanen saapumisella kilpailuun saadaan tapahtumaan eksotiikkaa, mitä tietoisesti haluammekin. Yannick Briand on puolestaan tuttu mies minulle ranskalaisten kanssa tehdyn yhteistyön myötä."

Hoikka kertoo ulkomaalaisten saamisen Mäntyvaaraan olleen tänäkin vuonna kovan työn takana.

"Ei ole koskaan helppoa saada tuon tason maailmantähtiä tänne", hän aloittaa.

"Heille pitää aina tarjota selkeä paketti, jolla saadaan kiinnostus heräämään. Meillä on ravien lisäksi esimerkiksi suunnitelmissa tehdä Örjanin, Danielin ja Arctic Challenge -kilpailun pääyhteistyökumppani Kemppitalli Oy:n Kimmo Kempin kanssa 500 kilometrin mittainen extreme kelkkasafari, jonka oppaana toimin minä."

Suomalaiskuskeja kisassa on kahdeksan. Mukana ovat muun muassa Santtu Raitala, Hannu Torvinen, Jorma Kontio ja Kimmo Kemppi.

"Pääyhteistyökumppanuuden lisäksi sovittiin Kimmon kanssa hänen olosta mukana kisassa. Ollaan erittäin kiitollisia Kimmolle, että hän lähti tähän projektiin mukaan. Hänen roolinsa on merkittävä jo ylipäänsä kilpailun järjestämisen mahdollistamisessa", Hoikka kiittelee.

Tänä vuonna Arctic Challengessa ohjastajien paremmuus ratkotaan kahdessa osalähdössä. Lähtöihin ilmoitetut hevoset arvotaan ohjastajille.

Aikaisempina vuosina Mäntyvaaran Arctic Horse Race -päivä on ollut joulukuussa, mutta tänä vuonna tapahtuma siirtyi maaliskuulle.

"Kokonaisuutena odotamme tästä isoa tapahtumaa. Päivällä radalla on perhetapahtuma, ja sitten itse ravit alkavat kello 15. Raveista uskotaan tulevan tasokkaat, ja päivän täydentää iltajuhla."

Arctic Challenge 2023 ohjastajat

Örjan Kihlström

Daniel Redén

Yannick Briand

Sean Kane

Hannu Torvinen

Jorma Kontio

Kari Alapekkala

Kimmo Kemppi

Olli Koivunen

Petteri Joki

Santtu Raitala

Ville Koivisto

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi