Kuvan nelikosta Arctic Horse Racessa ohjastaa tänä vuonna vain Antti Teivainen.
Kuvan nelikosta Arctic Horse Racessa ohjastaa tänä vuonna vain Antti Teivainen.Kuva: Jari Piirala

Arctic Horse Racen sarjat selvillä, ajetaan kotimaisin voimin

Arctic Horse Racea koskevat suunnitelmat ovat muuttuneet. Ulkomaalaisia ohjastajavieraita ei napapiirille tänä vuonna saavu.

Rovaniemen ravivuoden päätapahtumasta saatiin uutta tietoa, kun ohjastajakilpailun sarjat julkaistiin Heppa-järjestelmässä.

Osalähtöinä ajetaan kolme ravien alinta sarjaa, eli 2100 metrin ryhmäajot enintään 12 000 ja 5000 euroa tienanneille lämminverisille sekä 1.30,0 ja hitaammille kylmäverisille.

Viime vuonna napapiirille lennätettiin tähtiohjastajia Amerikkaa myöten, mutta koronan johdosta profiili on tänä vuonna pakostakin matalampi.

”Vastuullisuuden puitteissa kaukaisia ohjastajavieraita ei ole tänä vuonna mahdollista lennättää paikalle”, radan toimitusjohtaja Sari Jauhojärvi perustelee.

Kotimaan tähdet ja ”Napapiirin sankarit” kohtaavat 5. joulukuuta kolmannen suomalaisjoukkueen, joka on vielä julkistamatta. Jokaisessa joukkueessa on tällä tietoa yksi nais- ja yksi miesohjastaja. Ohjastajakilpailun osalähtöjen lisäksi ohjastajat ajavat keskikentällä näytöslähdön moottorikelkoilla.

Kuten vuosi sitten, tapahtuma käynnistyy jo puolilta päivin perhetapahtumalla. Vastuullisuussyistä se keskittyy ulkotiloihin. Luvassa on viime vuonna suuren suosion saavuttaneita rekiajelua ja poniratsastusta sekä muutakin ohjelmaa. Iso rooli perhetapahtuman järjestämisessä on Rovaniemen ravinuorilla.

”Ravit aloitetaan nyt jo kello 16. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon väkeä perhetapahtumasta jäämään raveihin”, Sari Jauhojärvi perustelee.

Uutista päivitetty 11.11. klo 12: Arctic Horse Raceen ei tule tänä vuonna ulkomaalaisia ohjastajavieraita.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi