Arctic Muscles Stakesin finaaliin sisäradalta

Arctic Muscles Stakesin finaaliin sisäradalta

Tiistaina juostujen Kuopio Stakes -karsintojen anti oli, että Arctic Muscles ja EL Catwalk jatkavat huippuiskussa kohti odotettua finaalia.

Kiintoisinta Sorsasalon tiistai-illan lähtöratojen valinnassa oli, että EL Catwalkilla nopeimman voittoajan ajanut ja ensimmäisenä valitsemaan päässyt Mika Forss valitsi mailille radan kaksi sisäradan sijaan. Se tarkoittaa, että Pekka Korpi pääsee yrittämään Arctic Musclesilla 24 000 euron arvoista finaalivoittoa sisäradalta.

Vielä karsinnassa Korven ei tarvinnut painaa kaasupedaalia syvälle. ”Kyllä tää aika nopea on”, Korpi totesi ensimetreistä.

Arctic Muscles ampui karsintajuoksussa johtoon helposti, sillä sisimpää aloittanut Apache Kemp laukkasi. Pekka Korpi sai ajaa rauhallisesti kierroksen 16-vauhtia ja valjakolla oli helppo työ hallita juoksua alusta loppuun. 12,5-lopetus irtosi helposti.

”Koitin vaan pitää hevosen rauhallisena”, Korpi totesi seremonioissa. ”Erikoinen hevonen. Kotona tuntuu, ettei se mene mihinkään, mutta täällä (ravipaikalla) siinä on liikaakin virtaa.”

”Lahjoja tällä on aina ollut. Ehkä viime vuonna E3-karsinnat tulivat tälle liian aikaisin ja olivat liian kovia lähtöjä. Tällä hetkellä on mennyt aika kivasti.”

Ranch Nero seurasi johtavan takaa toiseksi ennen kuolemanpaikan Forsbergin ohittanutta Tilia’s Abrahamia.

EL Catwalkin taulu on nyt ”täynnä tikkuja”, kun viides peräkkäinen voitto merkattiin luokkatamman uudella ennätyksellä 12,7a. Samalla Heikki Korhosen kotiradan pikajuna otti taas yhden askeleen lähemmäs sadantuhannen euron merkkipaalua.

Mika Forss oli liikkeellä offensiivisella taktiikalla ja ajoi EL Catwalkin hanakasti kiihdyttäneen Ranch Newmanin kupeelle ja kärkipaikalle ensimmäisen kaarteen loppuun mennessä. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä väliajoin 12,0-13,5-11,5.

”Tamma on nyt tosi hienolla mallilla. Kun vaan tamma pysyy terveenä ja pääsee ajamaan kilpaa, varmaan euroja tulee”, Forss arvioi tuoreeltaan. ”Tällä on tosi hyvä tekniikka juosta.”

Stakesin karsinnat juostiin nyt yksitoista päivää ennen finaalia. Ero on merkittävä siihen nähden, että Stakesissa on totuttu ajamaan karsinnat ja loppukilpailu samana päivänä. Nyt finaali ravataan Kuopion Toto76-päivänä yksipäiväisissä raveissa lauantaina 23. toukokuuta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi